Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje stěrač

Od: kvas38 odpovědí: 10 změna:
Zadní stěrač na Felicii nepracuje v první poloze ovládací páčky pod volantem. Funguje jenom v druhé poloze s ostřikem./Stěrač nemá žádnou stírací automatiku/.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ale má automatiku, a to doběh v převodovce stěrače. Takže chybu může klidně způsobovat záívada (špatný kontakt nebo něco podobného) v převodovce stěrače. Při ostřikování je chod stěrače nucený.

doplněno 22.08.18 16:58:

@kvas38: Že jde napětí +/- do převodovky stěrače je naprosto v pořádku. Přžepínač pod volantem jen zajišťuje rozběh stěrače do chvíle, než se chytne doběhový kontakt. Takže možná má pravdu @promon, že v přepínači na příslušném kontaktu není napětí, tedy se stěrač nerozběhne. Pak je otázka, jestli je vadný přepínač nebo je vada někde v kabeláži.

A zrovna u Felicie bych to tipnul na přerušený kablík v gumovém kolínku mezi střechou a zadními dveřmi.

kvas38
hodnocení

Měl jsem na mysly cyklovací automatiku jako mimoř.výbavu.Stěrač jsem měl venku rozebrány včetně převodovky.Vyčištěno. Na nic jsem nepřišel.Přepínač jsem kontroloval,ale nevím kam má jít kdy proud.Je mi divné,že na svorkovnice u stěrače už jde proud /+i-/při pouhém zapnutí zapalování. Při první poloze se nic nemění,až ve druhé poloze. Ví prosím někdo jak to má být? Dík.

hodnocení

0x

Podle popisu bych to viděl na problém v tom přepínači. Pokud to na druhou pozici stírá, tak bych hlavně změřil, jestli při první pozici je nějaké napětí na konektroru páčky , ale velmi pravděpodobně nebude.

Tak logicky - když ten stěrač je schopen fungovat na druhou polohu, tak nechápu, proč hledáte problém u stěrače. Jo jedině, že se tam lepší hledá, což? *smich*

Ale vážně - schéma je zde:

skoda-virt.cz/...

podle něj je jasné, že na svorce 53B přepínače musí být 12V v první i druhé poloze. Pokud tam napětí v první poloze přepínače není, je to s jistotou vadný přepínač (páčka)

kvas38
hodnocení

Na tu 53b nejde 12V ani v jedné poloze.Je to na výměnu přepínače?Dík

Ani v té druhé, kyž stírač jede?

kvas38tak
hodnocení

Tak stěrač už funguje.Po zkoušce se svorkou 53B jsem ho koupil přepínač a už je všechno jak má být. Moc děkuji za rady

kvas38
hodnocení

Na svorkovni u stěrače vedou tři kablíky a všechny jsou průchodné na žárovku.Pokud tam nejde nějaký signál z přepínače tak by se to snad mělo v té svorkovnice při přepínání projevit.Ale jak? Přepínač bych nerad kupoval jen na zkoušku.Díky.

hodnocení

0x

Ano ,vedou tam tři drátky1)kostra2)plus-při zapnutém stěrači 3) stálé plus(při zapnutém klíčku)-aby se stěrač vracel do krajní polohy.Vy budete mít chybu buď v té páčce nebo cyklovači.Ten je umístěn u pojistek,tady plán skoda.panda.cz/...

kvas38
hodnocení

V cyklovači to není,ten nemám to jsem psal.Hned ráno se vrhnu ten přepínač.Už se těším.Moc děkuji,dám vědět jak to dopadlo.P.S.s tím stěračem to zrovna jednoduchý nebylo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]