Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otackomer vodna pumpa

Od: rudigerd odpovědí: 6 změna:
Dobry den. Chcem sa spytat. Moze mat vadne lozisko vo vodnej pumpe vplyv na otacky motora? Rano a najme v chladnejsom pocasi pocujem suchanie od od motora. Menil som napinaciu kladku s drazkovym remenov. Problem pretrvava.. Mam iste podozrenie na vodnu pumpu. Obcas sa stane ze rucicka teploty zajde az na 95°c. V minulosti sa mi to nestavalo. Maximalne 90 92 stupnov. Samozrezme tu uz sa spusti ventilator chladica a teplota poklesne. Aj preto mam podozrejme na tu pumpu. Dalsia vec je ze otackomer sa nirkedy chova jak keby do neho vrazali impulzi. Doslova pulzuje. Na motore to nieje nejak pocut ze by haproval. Skusal som vymenit sviecky filtre palivo vzduch. Vycistit klapku a vahu vzduchu. Troska sa zlepsila ale otackomer sa chova rovnako. Diagnostika nic nevykazuje emiska stk bola vyborna. Skusal som aj vymenit budiky a to iste.. Jedine ktore mi to nerobili boli budiky z dieslaka ale zrejme to je normalne na kolko ma stupnicu do 6000 a ja mam do 8000 otacok. Mozno ani neukazoval spravne otacky. Krd pobucham v okoli budikov na chvolu to prestane a priklad na druhy den jak zvysim otacky nad 2000 vratia sa spat na volnobezne a zasa kmita rucicka.. Uz sa stym serem neviem kolko a neviem dojst na pricinu. Skusal som aj aditivum do benzinu a nic. Starty su vyborne jak v zime tak v lete. Po odpojeni cidla teploty sa nic nezmenilo. Len vybehla chyba kontrolka motora ktoru som vymazal. Preto ma napadlo ci to moze sposobovat ta pumpa. Otacky niekedy haprovali aj za studena ale najviac po prvych cca 3km. Dakujem.
Vozidlo
Opel vectra c 2004 1.8 90kw

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vliv na otáčky to nemá
Na otáčky má vliv čidlo teploty nebo špinavá a nenastavená klapka popř ventil volnoběhu alw ten u Vectry c myslim už neni
Jak máš starý rozvody jestli víc jak 80000km tak je komplet vyměn komplet i s pumpou a nešpekuluj
Ještě mi napadá jestli ti ty zvuky nedělá spojka klimatizace
rudigerd
hodnocení

Rozvody maju cca 55 000km a 4 roky. Interval mam 90 000 alebo 1x za 6 rokov. Podla videi co som videl to ozaj vyzera na pumpu.. Ono ten zvyk ide fakt ako keby od rozvodu motora. Klapku mam cistu a op com nema moznost u mojej vectri vymazat ci nastavovat adaptacne hodnoty. Chovanie motora mi praveze pride v poriadku akor ako keby bolo nieco z budikmi. Ale mal som aj svoje predtym a to iste. Ci to bude nagoda a ozaj su vadne oboje. Cidlo teploty som odpojil nastartoval a to kmitanie sa nezmenilo. Oni jemno klitaju. Co ja viem 30-50 otacok. Pulzuju. Nejde mi o to ze to puluje to ma netrapi ale chcem zistit preco a co to sposobuje. Kedysik som tento problem nemal
rudigerd
hodnocení

Ta pumpa ma napadla z dovodu ze ked sa priklad lozisko pridiera ze je suche tak to ma vplyv na to haprovanie otackomera.
Mě se na béčku potkal motor díky rozvodúm v 55000km a vodní pumpa od febi odešla měsíc po montáži
Pokud máš dojem že je to pumpa tak je lepší to vyměnit i s rozvodama než pak platit potkanej motor
Mužeš sundat dekl od rozvodú a juknout zda ta pumpa neteče a zda nevydává zvuky co slyšíš
rudigerd
hodnocení

Myslim ze netecie. Aspon teda voda nemizne. Je tan stale rovnako. Zajtra cinknem mechanikovi zrejme na vymenu. A presne toto je to ci pises.. Rozvody mam na 90 000 ale bo 1x za 6 rokov. Vymenis to zaplatis priklad 250€ myslis ze mas pokoj a po 55 000 ti treskne motor. Zlate retaze.. Pumpa cez drazkovy remen a v pripade sa da vymenit bez zhodenia rozvodov

rudigerd
hodnocení

Prikladam video ako sa mi chovaju otacky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]