Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie najednou nestartuje

Od: felicita odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, přijel jsem s autem domů (1.3 40kW), po hodině přijdu zpátky, chci nastartovat a nic. Pokud rozsvítím světlo v kabině, při startu téměř zhasne.
Jak poznám, zda je to baterkou, nebo třeba startérem? Zrovna jsem se přestěhoval, nářadí žádné nemám a musím jít najisto, odtah se určitě nevyplatí.
Děkuji.
Video zde drive.google.com/...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

1x
Vybitá nebo stará baterie. Až bude nová, zkontroluj i dobíjení.

hodnocení

0x

Zkontroluj svorky na silových kabelech na baterii a na startéru. Pokud jsou správně upevněny a mají dobrý kontakt, odešla baterie. Něco podobného se mi stalo před lety u Š-105. Po ujetí 40km bez nejmenších problémů jsem chtěl po 10 minutách po zastavení nastartovat a baterie ani nerozvítila kontrolky.

Startér můžeš vynechat úplně.

Zkus si pro ověření půjčit jinou baterii.

doplněno 18.08.18 13:22:

S těmi kabely na baterii i na startéru stačí trochu s citem zacloumat, pokud tam je špatný kontakt, bude to stačit. Ale i já mám zato, že odešla baterie. Jestli je starší, jek nějakých 5-6 let, viděl bych to skoro na 100%.

felicita
hodnocení

Děkuji za reakci, žel Bohu kromě pohledem nemám jak jinak zkontrolovat, resp. si rád nechám poradit :)
Jsem tu nový, takže ani žádné známosti. Nechám si dovézt novou baterii, snad to bude tím :)

felicita
hodnocení

Je tam mnohem déle, auto je po dědovi, má najeto teprve 50 000 kilometrů, jezdil s tím jen ke včelám. Buď je tam prý původní ještě, nebo hodně stará.

jabraka*
hodnocení

0x

Já bych se přidal,zkusit pomocí soused a startovacích kabelů nastartovat.Měla by být ale odpojena jedna svorka baterie,aby proud šel jen od souseda do startéru a ne do původní baterie.Tím bude jasno,zda je baterie dobrá či ne.

JABRAKA

hodnocení

0x
Bude to baterií bud se vybila nebo odešla
Skus start přez kabely

tiffany*
hodnocení

0x

Pokud nepochodíte jinak, asi nezbyde, než zavolat servis, oni baterku vyjmou a dobijí. Pak si ale dejte pozor na zacházení s autem, abyste vše vypnul, než ho necháte přes noc stát. Údajně stačí nechat osvětlení kufru na to, aby se baterka brzy vybila. Taky je dobré jednou za čas auto "provětrat" na delší trase, aby se baterka dobila.

felicita
hodnocení

Děkuji všem, nová baterka vše vyřešila! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]