Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svíčka nezapálí směs, beznín teče

Od: filip03 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

mám motokolo s čínským motorem Sunway je to 80 cc motor, jezdilo to tak 50 - 55 km/h. Jednou jsem motor dal na jiné kolo, nic jsem nerozmontovával, jen přendal. Po asi hodince práce, jsem to nakopl a slyšel jsem, jak se motor dusí. Šlo to tak na 1/4 otáček a potom to kleklo, poté jsem to již nenastartoval.

Zkoušel jsem snad vše, svíčku jsem dal do jiného motokola, funguje perfektně, také jsem jí zkoušel dát na válec a šlapat, taky dělala jiskry, svíčka je mokrá... Do díry po svíččce, jsem vstříkl benzín, nevznítil se. Také jsem zkoušel, jestli to není chcípákem, na nic jsem nepřišel.

Vím, že jsou tu experti přes tyhle věci, mám podezření na gufero, nebo válec, ale nevím...

Předem děkuji mockrát.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

0x

to je zajmavý, že se benzín nevznítí.*smich*

Zkus jinou svíčku nebo si rozšteloval karbec nebo něco jinýho zmrvil, no...

filip03
hodnocení

jo je to zajímavý, ale prostě nevím, díra ve válci? Nikde nic neteče, nic jsem nerozbil, fakt... jsem bezradnej

filip03
hodnocení

Zkoušel jsem jiné svíčky, v jiných motokolech fungují bezvadně, ale v mém ne.

break

benzín se nevznítí, aspoň ne takhle...Pokud se ti to povede, tak můžeš v Mazdě dělat konstruktéra...

asd1

Předpokládám, že foukl trochu benzínu, zašrouboval svíci a zkusil startovat a nechytlo...

break

taky bych to tak viděl, ale je to darmo pokus, kor když je mokrá svíčka...

asd1

Tak může to zvýšit kompresi atd., takže úplně darmo pokus to neni... Může to být spousta věcí, těžko radit která to je... Nejdřív bych hledal něco co se mohlo hnout během přendavání...

hodnocení

0x

Aby odešlo gufero, válec - to by muselo mít už něco odježděno. Nepřeplavuje se vám plováková komora?

filip03
hodnocení

Jak zjistím, že se to přeplavuje?

hodnocení

0x
Opravdu je ten motor namontovaný úplně stejně jako na původním kole? Má stejný směr otáčení?
filip03
hodnocení

Jsem si tím jistý na 98%, jelikož jsem to nastartoval
filip03
hodnocení

Motor se má točit v protisměru hodinových ručiček, že?
break

doprava, woe...

asd1

Záleží z který strany koukáš :D

break

z tý správný:D

zdenda164
hodnocení

0x
Ja bych zmeřil kompres ve válci ,a pak bych bádal dál. Možná maš posunutý predstich.

hodnocení

0x

Pokud jde benzín a svíčka dává jiskru musí to minimálně střílet do karbecu. Vyměnil bych svíčku i když dává svíčka jiskru neznamená že je to cajk. Jiskra může dávat studenou jikru která nezapálí směs. Není jiskra jako jiskra.

filip03
hodnocení

Zkoušel jsem 5 svíček, ani jedna v mém motokole nefunguje, co znamená střílet do karbecu?
asd1

Náznaky zapálení...

Slabá jiskra může být i od zapalování (prošlehlá cívka = nižší napětí).

Motor potřebuje 1. kompresi, 2. palivo ve správné dávce 3. vzduch ve správné dávce, 4. jiskru dostatečně silnou, 5. jiskru ve správný okamžik. Postupuje se vylučovací metodou od jednoduchých věcí ke složitějším, na dálku těžko radit co přesně to je, klidně to může být nějaká drobnost...

To fakt vypadá na příliš bohatou směs. Svíčku ti to rovnou uchlastá takže ani jiskru nedá. Co se týče předstihu - tam je myslím elektronický zapalování, ne kladívko jako na pionýru. To by se musel pohnout celý blok zapalování aby se to rozladilo. Rozeber karburátor jestli není zaseklý plovák jak jste to přenášeli a profoukni trysky. Třeba jste rozhrkali nejaky bordel který trysku ucpal. Jo a pak máš u karburátoru klapku nastavení vzduchu. Nepohnulo se s ní?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]