Nejste přihlášen/a.
Přišla mi výzva k zaplacení 600 Kč - z 30.6. v úseku, kde je 30 km/hod, údajně jsem jela 42. Jenže - čas 11.46 - protože jsem si objednala psy na střihání na 9.30, máim svědky, že jsem dorazila v 9.15 a odjížděla v´okolo 13.00. Kromě toho mne na zpáteční jízdě kontrolovala policie - běžná kontrola - a platila jsem pokutu 100 Kč, protože půjčené auto mělo 14 dní prošlou technickou. Stvrzenku jsem bohužel vyhodila, ale snad by to šlo dohledat. Pokutu neuznávám. , Pokud zaplatím, znamená to, že provinění uznávám, pokud ne, dojde asi je správnímu řízení. Sice mám svědky, že jsem byla v psím salonu, ale uznají to vůbec? Máte zkušenosti?
A jela jste tam ten den nebo nejela? Jestli soudruzi neposunuli hodiny na radaru ze středoevropského času na letní, máme tu hnedle hodinu rozdílu. A "odjížděla okolo 13:00" může bejt taky v 12:40...
Jinak se mi líbí, že Vám někdo půjčí auto se 14 dní propadlou technickou, vy zacálujete pokutu a pak ještě druhou, kterou na Vás ten dobrák přehodil?! Nebo to bylo jinak?
Majitel se omluvil, že o té prošlé technické fakt nevěděl.. A mohlo to být 12.46, i když , pokud si vzpooimínám, jsem odjížděla až těsně před 13.00. Ale když nefungují hodiny, nemusí fungovat ani měření rychlosti a celou cestu od OMV - pokud znáte ten úsek Zálesí - Novodvorská za mnou policajti jeli. Kdyý mne zastavili, o překročené rychlosti nepadlo ani slovo.
Zavolejte se na úřad od kterého pokuta přišla,řekněte že chcete vidět fotku.Já jsem to tak udělal,řekl jsem že bez fotky by to mohl říct každej.Paní mě bez řečí poslala fotku na mail krásně bylo vidět auto,spz,čas,datum dokonce i vzdálenost v metrech od radaru a samozřejmě rychlost.Byla to moje blbost tak bohužel no,a navíc mě přišel nějakej papír na vyplnění kdyby moje auto řídil někdo jinej abych ho tam napsal a už by to řešili s dotyčným.
Tak asi by Vám měl být předložen nějaký důkaz (fotografie s časovým razítkem).
Pokud jste si jista tím, že jste v daném úseku v té době nejela (není mi ale jasné jak potom mohla na vaši adresu přijít výzva, když auto bylo půjčené), tak se braňte.
Majitel auta mi to přeposlal mailem, ale je tam houby vidět. Ale v tom úseku jsem ten den jela 2 x - do salonu a zpátky. Jen ne v udanou hodinu. A svědek je pouze paní, která mne objednávala a psy stříhá.
No, když nezaplatíte tak to budou nejspíš hnát na zodpovědnost provozovatele vozidla takže pokud nemáte jak dokázat, že auto v daném čase nemohl řídit ani nikdo jiný tak neplaťte v opačném případě je lepší zaplatit 600,- jak 10 000,-
Pokud ve svém dotazu uvádíte pravdivé údaje, máte velkou šanci ve správním řízení vyhrát.
Ovšem těch 600,-Kč není za rychlost, je to tzv. "odpustek". Takže je možné, že někdo jiný v uvedenou dobu jel s vaším vozidlem (nemáte aut více?) a dopustil se uvedeného přestupku.
Promyslete si všechny možnosti
@bea: Takže abychom si rozuměli: Výzva nepřišla vám, ale majiteli. Takže jestli máte důkazy o tom, že jste tam nejela a z fotky to poznat nelze, klidně panu majiteli napište, ať vás napráská a ve správním řízení ze z toho dostanete. Jestli máte máslo na hlavě, zaplaťte panu majiteli 600,-Kč, pochopitelně proti dokladu o tom, že on tu pokutu zaplatil, a zapomeňte na to.
@bea: Ti policajti, kteří ti dali pokutu za technickou, neměli nic společného s rychlostí. Tu ti(?) změřil stacionární radar, jinak by tě museli řešit na místě. A ještě jednou: Jestli z fotky není poznat, kdo auto řídil, máš velkou naději se z toho vyzout ve správním řízení i v případě, že bys to máslo na hlavě měla
Jo, Němci, to jsou jiní kosíci. Nás vyfotil rychlostní radar kousek od letiště v Drážďanech a tu fotku z radaru by si moje žena, která řídila, mohla dát klidně na občanku
Ano, jela jsem tam 2 x - ráno v 9.15 a pak kolem 13.00. Když ale nefungují hodiny, říkám si, že nemusí fungovat ani radar. Protože pokud nefungují hodiny, nemusí fungovat ani měření rychlosti. Zvlášť protože za mnou vlastně ceslou cestu až k Thomayerově nemocnici jeli policajti a to si dáváte zatraceně pozor, abyste jel pdole pravidel. A kontrolovali mne až po nějakých 3 km jízdy, ovšem o rychlosti nepadlo ani slovo. Tak nevím.
Ale já jsem tam jela - ráno a po obědě. Je mi divné, že za vámi pojede nějaké dva kilometry policie a když vás zastaví, o rychlosti ani slovo. A budu si připadat jako idiot, že uznávám - protože zaplacením vinu uznáváte - protože prostě v těch 11.46 jsem tam být nemohla ani náhodou.
Napsala jsem na přstupkové - Kongresové centrum - že zítra odjiždím mimo ČR a na fotku se přijdu podívat po návratu. Snad uznají alespoň tohle.
Zkuste odpovědět, kdo tedy překročil rychlost, když ne Vy? Tak jděte do správního řízení a tam se úspěšně braňte. Pak třeba i odvolání, či soud. Ten rozhodne o Vaší pravdě.
Případ musí být vyřešen do 15 dnů, nebo jde do správního řízení vůdči provozovateli vozidla. Pokud on sdělí, že jste vozidlo řídila, půjde to na Vás. Pokud se budete dobře bránit, postih se Vám vyhne.
Neměla jsi psát vůbec nic. Už tohle byla velká chyba, třeba jen proto, že oni si to neumí dát dohromady s původní výzvou a pokud si to dohromady dají, máš další problém k řešení.
Satan - něco jsem napsat musela - jinak by to bez zaplacení šlo hned ke správnímu řízení. A také nechápu, že to bylo 30.6. a vývza přišla po měsíci a půl.
Psát jste nic nejen nemusela, ale ani neměla! Výzva byla určena majiteli! Pořád trochu nechápete úřední postupy. Výzvu dostal majitel. Že ji poslal vám je v podstatě nicotné, reagovat musí on. A podle jeho reakce bude správní orgán postupovat, ale dokud vás "nenapráská", nemáte s tím nic společného a musíte počkat, až správní orgán vyzve přímo VÁS! Do té doby každá vaše reakce vůči někomu jinému, než vůči majiteli, je k ničemu, maximálně vám může uškodit! Zkuste to konečně pochopit!
satame, pokud majitel nereagoval, nebo neuhradil do 15 dnů, jde to do správního, vůdčí provozovateli, neboť nezajistil...
.
Výzvy přišla Vám, nebo vlastníku vozidla? Jela jste v uvedeném místě ten den? Pokud vyhrajete správní řízení, bude to OK, pokud ne, bude sankce vyšší.
Máte "právní" znalosti, abyste zvládla správní řízení?
Není důležité, zdali jste byla v salonů, důležité je, zdali je přestupek správně zdokumentován.
Já se domnívám, že to neuháháte.
Milane, vím, že na správním jsou ..., no radši nic. Ale pokud má paní DŮKAZY, pak by se z toho měla ve správním dostat. Pochopitelně se nesmí nechat psychologicky zdeptat.
A dále: Nad otázkou, kdo tedy tu rychlost mohl překročit, by paní vůbec dumat neměla. Prostě nevím, já jsem seděla v salónu a auto stálo na ulici. Jinak si zase zadělává na problémy. Přece jenom platí: Mluviti stříbro, mlčeti zlato
Jela jsem tam ten den 2 x. A jinak sdílím váš názor - že to neuhádám. Bohužel. Klidně vás mohou vyfotit někde ve vesnici, že jedete stovkou, vy tam sice v danou hodinu nepojedete, ale pro ně je to jedno. To mne štve.
Jde mi jen o to, že jsem tam nejela v udávanou hodinu. Na to mám svědka. Jen uvažuji, že pokud byl špatně nastavený čas, mohlo být špatné i měření rychlosti - čas zhruba o hodinu a čtvrt méně, než jsem tam jela, Rychlost mohla ukazovat třeba o 10km/hod víc, než jsem skutečně jela. A právě protože za mnou jela hlídka, jela jsem vzorově. Mohla jsem rychlost překročit max. o 2-3 km/. A to se snad do 3 km/hod nepočítá. Prostě mám pocit, že to tam nebylo v pořádku. Škoda, že jsem vyhodila ten lístek s pokutou, dala by se snad dohledat i ta hlídka - a píše se na pokuty hodina vystavení?
Pan Cukrář: Nemohl tam jet nikdo jiný, auto stálo před salonem. Jela jsem tam pouze já, jak uý jsem psala - ráno v 9.15 směr Lhotka a odpoledne - cca 13.00 směr Thomayerova nemocnice. S majitelem auta bych problémy ohledně plcení neměla, jen mne nekutečně štve, že máte zaplatit za něco, čeho jste se nedopustil.
Já si jistá jsem, ale to mi nepomůže. Oni tvrdí, že hodiny jsou a byly v pořádku a prostě jsem tam byla. Tečka. Že mi paní dosvědčí, že nebyla, asi moc mepomůže.
Máš Milane pravdu. Ale! U nás na kraji sedí kr.va, která potvrdí vše, co ta ho..da na městě rozhodnou! Takže i tady bych by zatraceně opatrný.
diesel - Ale já, jsem tan jela! Jenom ne v 11.46. Takže vyfocená určitě budu a pode fotkou bude čas - 11.46. A v 11.46 jsem tam nejela.
Možná jsem rychlost překročila, ale spíš ne - od Policejní akademie za mnou jela hlídka a to si fakt dáváte pozor, abyste jel podle předpisu.
Jen tak bokem - radar jako všechna ostatní měřidla by měl podléhat pravidelné kontrole, kalibraci. K tomu je vystaven protokol, kalibrační list.
Pokud chcete jít do sporu hlouběji nechal bych si ukázat kdy a s jakým výsledkem byla provedena poslední kontrola tohoto zařízení. Kdo ji prováděl? Je k tomu oprávněn? Byla dodržena lhůta pro kontrolu? Jakým způsobem a kdo je oprávněn manipulovat s nastavením dat v zařízení? Je zařízení zajištěno proti neodbornému zásahu?
Dalo by se toho vymyslet i víc. Možná že když se nedáte a zkusíte úředníka zasypat dotazy a argumenty raději se na to vykašle ...
V každém případě držím palce.
Nejdříve píšete, že jste nejela rychle, pak že možná asi ano..
Opravdu jsem zvědav, jak dopadnete. Přeji jen spravedlnost.
Že by neměli dokumenty k radaru v pořádku, to asi neprojede. Páč to si hlídají.
Pan Cukrář - nepsala jsem, že jsem asi jela rychle - jen že si nejsem jista, že jsem 30 km/hod nepřekročila - což by ale bylo o skutečně minimum, protože hlídka jela za mnou. A to si dává pozor každý.V udanou hodinu jsem tam ale na 100% nejela.
A viděl někdo přímo fotku z radaru? spíš mi připadá, že vycházíte jen z odpustkového dopisu..pak v tomhle případě je nejpravděpodobnější, že uvedený čas vůbec není k vašemu případu.
Úředníci to jedou stylem ctrl+c, ctrl+v a občas něco ujede z jiného případu, mají fofr, jde o velké peníze..
Bohužel ale jen na tom to shodit opravdu nepůjde.
Jak pokutu neuznávám? byla překročena rychlost? Pokud ano, nechápu o co tady jde...To auto na fotce, čí je? Moje?
jel jsem rychle, držím hubu a platím...a nechlubím se tím protože skutečně není čím,
každý myslí jen na svá práva, lidská práva, procesní práva atd...a
co povinnost jezdit podle předpisů? Tu mám jen já?
Dojde ke správnímu řízení a bude to dražší o náklay řízení
Když vás někdo vyfotí třeba v 11.46 v bance, že tam kradete a vy máte svědka, že jste tam nebyl/a, uznáte to?
Psala jsem x krát, že jsem tam ten den jela 2 x - ráno a kolem 13.00 - ovšem ne v 11.46. A protože na ten čas svědka mám, museli mít špatně nastavený čas a protože jsem jela díky hlídce za mnou podle předpisů, mohla jsem tu rychlost přetáhnout o 2,3km , ale spíš ani to ne. A když je špatně nastavený čas, proč mám věřit, že radar fungoval správně? Fotky jsem neviděla, v přeposlaném mailu je jen ted dopis, ne fotka. Jdu se na ně podívat po návratu 27.8.a dám sem zprávu. Za dvě hodiny odjíždím.
No já teda narozdíl od zdejších kolaborantů fandím paní. I kdyby rychlost překročila, jde o to že na radaru byl špatný čas. Pokud stát od nás chce abychom měli vše v pořádku, musí sám mít vše ok.
Mimochodem, chápe třeba někdo, proč je téměř zločinem zasněžená SPZ na autě, ale zasněžená dopravní značka ne? V tomto případě se na vás povozí kdejaký frustrovaný strážník, ale občan udělá co? Aha vždyť sněží, to je přece logické. Tady hledejme ten rozdíl.
Vážený pane Cukráři, nemusíte ironizovat - svatáí nejsem. Loni jsem projela ve dvě ráno vesnicí 56km/hod a nediskutovala jsem - byla to pravda. A odchýlení o 2.3 km od 50 km/ hod - asi jsem špatný řidič, ale úsek 4 km neprojedu bez toho, abych se od padesátky o 2.3 km odchýlila - nahoru nebo dolů. Záležitost jde do správního řízení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.