Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedání přednosti, předjíždění

Od: karelhl odpovědí: 15 změna:
Jaká je pravděpodobnost řešení přestupku nedání přednosti v jízdě když se nic nestane, jedu po kruhovém odjezdu auto přede mnou tam vlítne cca. 2 metry je rezerva. Pravda, že se nic nestane ale je to pořádný nemilé překvapení. Je za to vůbec postih? Jezdím hodně a občas se děje, že musím pořádně brzdit aby nedošlo k čelní srážce když předjíždí v proti nějaký řidič a jedou mu kamiony a není se kde zařadit.
Mám kameru. Jde to řešit, nebo tyto řidiči dál tak budou jezdit?
Díky, pěkný večer
doplněno 13.08.18 20:50: Pane Milane mě už přijde,že v Česku se snad jezdí nejhůře, nedodržuje nikdo bezpečnou vzdálenost, zapomíná se na přednost zprava. Jezdím okolní státy a bohužel se mi zdá, že čeští řidiči někteří jezdí hodně riskantně, agresivně. Nenechává se v Česku volný průjezd sanitce, policii atd.. levý pruh na dálnici jede pomaleji než pravý..

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Z popisu situace nelze nic řešit, radit. Jen obecně plácat prázdou slámu.

doplněno 13.08.18 20:53:

Po doplnění.

Podobné debaty nikam nevedou, páč všichni ostatní jsou lumpové, jen my jsme ti dobří.

hodnocení

2x

Dát přednost v jízdě, to jistě víte, co je, jak si ten, kdo ji má dát, má počínat. A pojem "dát přednost v jízdě" nemusí nutně znamenat, že auto, jež přednost má, pojede první. V některých případech to v praxi ani nelze. Předjíždějící má také své povinnosti, ale to, co popisujete, on třeba nemohl vidět. Také řidič vozidla nebo jízdní soupravy delší než 10m má také své povinnosti, pokud na ně sere... Máte kameru, no a co? Já ji nemám, jezdím slušně a pokud možno v rámci předpisů. Jezdíte asi osobákem, jezdil jste někdy náklaďákem, nejlépe s vlekem? Pak by Vám bylo možná dost věcí jasnějších. Pravda, ale každý dělá chyby, i já, a jistě i Vy. Takových situací, jaké popisujete, už u mě bylo mnoho. A Vaše doplnění, že nikdo nedodržuje bezpečnou vzdálenost, to "nikdo" bych snad proměnil ve spojení "řada řidičů". Je to těžko, někdy se Vám přestupek může zdát jako schválnost, ale někdy to může být jen chybou, špatným odhadem situace jiného řidiče. Pravda je ovšem, že kus pravdy máte, ovšem rozhodně ne celou. Ale používat kameru za účelem tím, abych někoho nabonzoval, mi přijde dost blbé, ne? Ačkoliv lidstvo pořád přemýšlí, jak jeden jedinec druhého likvidovat. Je to věc názorů.

hodnocení

0x

Dejte video na flešku a zajděte na dopravní policii, uvidíte sám co na to řeknou. Jestli to je tak závažné, třeba poděkují.

hodnocení

0x

Je vidět, že jsi v dopravním provozu nezkušený. Protože kdybys nebyl, tak bys věděl, že po nabonzování videem na polici by se oni začalli zaobírat tím, že máš kameru na čelním skle a máš tak omezený výhled a to je přestupek bla bla bla. A ne aby někoho pracně dohledávali.

Takže jezdi a sbírej zkušenosti a pak budeš umět nepřekvapen předvídat, že na tom kruháči při frmolu ti tam občas někdo rychle vlítne a nemusíš se z toho zrovna pokakat.

ernie® - plácáš kraviny, jsi sto let za opicemi. Už jsi někdy viděl kameru v moderním autě? Ta je ukrytá v zpětném zrcátku. Já např. mám kameru uchycenou v zatmavené části okna za zrcátkem, takže s pohledu řidiče nepřekáží a z venku ani moc vidět není.

Ehm... ale já přece vím, že kamera dnes může být namontovaná i v prdeli třeba. Ale uznej. Kolik lidí má tydlencty "modérní auta" :)

hodnocení

0x

Pochopte, že kruhový objezd je neštěstí, se kterým se musejí nějak vypořádat všichni zúčastnění. Snažte se jim to usnadnit ..

Když je kruhák se solidními parametry (o velkém průměru), aby byl přehledný, tak je to prvek, který urychluje dopravu.

To nevylučuji, ale takový neznám. Zato znám spoustu takových, které zajistily kolony i tam, kde ji dřív neznali.

A třeba v takovém Náchodě se možná dodnes na radnici hádají, kdo za to může, že je na hlavním tahu mají. Zrušili semafory, zavedly idiotská kolečka a každý všední den mají hopkající kolony až za Vysokov ..

@ra252 po pětatřicítce z Hradce K. do Mohelnice, to by se z toho jeden vomyl. Za mého mládí tam byla normální cesta. Teď jsem tam po dvaceti letech jel a nestačil se divit. Kruháče a la květináč uprostřed křižovatky. Fakt to opravdu provozu prospívá v tom smyslu, že jsou na hlavním tahu kilometrové kolony před ním...

hodnocení

0x

Na některých frekventovaných místech je kruhák to nejlepší řešení, jinak bychom stáli na semaforech a pokud by náhodou semafory nešly, byl by jen chaos a bez kruháku průjezd daleko horší .

Problém je spíš v tom, že řidiči nedávají blinkry. Zrovna včera na kruháku v Uhříněvsi, ten je tak frekventovaný-a nejen ve špičce, že na nějaké popojíždění není čas, pokud se na něj chcete dostat. To stejné například u sjezdu z dálnice ve Zdibech, dříve chaos a čekání, nyní plynulé.

Jinak ano, souhlas, někteří jezdí hrozně, v nějakou změnu nevěřím.

U mnoha aut blinkr na kruháku není vidět vůbec, natož včas ..

A je kruhák, kde se nebliká vůbec, ani policie, ani autoškola. Páč blikání by byl problém a nebezpečí.

asd1
hodnocení

0x

Tohle by měla řešit policie s jejich civilníma pašíkama a superbama. Bohužel nebezpečný způsob jízdy se v ČR řeší až po nehodě...

Kamera je fajn, opravdu závažné přestupky se už po předání policii řešily... Ovšem na záznamu máš přestupek, auto + RZ, ale nemáš řidiče = není důkaz kdo řídil. Takže pokud nejde opravdu o ohrožení života tak se tím policie zabývat vůbec nebude.

Když vidíš fetku se čtvrtým zákazem řízení a po divoké honičce kde je to opravdu jen otázka času kdy bude průšvih, a on dostane pátý zákaz řízení, tak tu je něco špatně.. To samé samotná honička, jet za nim s houkačkou je o hubu pro všechny okolo, jsem pro US styl kdy ho zastavujou okamžitě jakmile to jde, prostě ho co nejdřív nacpou do příkopu. Bohužel pokud to udělá policajt tady, tak mísot pochvaly dostane auto k náhradě :/

hodnocení

0x
Máš pravdu, je to u nás jak na divokém západě. Jezdím cca 1500km měsíčně na kole a je to rok od roku horší. Většina neví na co má blinkry nebo bliknou až v době, kdy už odbocuji. Cyklistu nikdo neobjede, jako by ani na silnici nebyl. Musí být všude první, i na kruháči ho musí předjet i když tam je cyklista daleko rychlejší. Mimo obec každý jede co to dá, cyklisty berou těsně, i když v protisměru jezdí auta. Zatáčka, nepřehledny horizont, prostě všude, bezhlavě. Přes zákaz telefonování telefon používá daleko víc lidí, nejvíc ženské, ale i chlapi. Zrovna včera si jeden psal SMS a přejel úplně do protisměru, neměl jsem kam uhnout to jel s kamionem. Když jezdí auta z protisměru, nemůžu se ani podívat na tepovku, protože se mi několikrát stalo, když jsem sklopil hlavu na computer, tak v tom okamžiku začal někdo předjíždět. Myslíte že si z toho něco dělal? Jel co to dá, jakoby věděl, že skočím i s kolem do příkopu. Ale když člověk na tom kole jede s mírného kopce padesatkou, může se škaredě dolamat a i to kolo je kolikrát dražší než většina aut. Všem řidičům bych doporučil týden jezdit na našich silnicích na kole, pak by si možná i oni uvědomili, že ti cyklisti jsou stejnými účastníky provozu jako všichni jiní. Potom bych jim doporučil se s tím kolem projet v Rakousku! Naprosto odlišný přístup a chování lidí za volantem! To je něco úplně jiného, pravý opak toho, co se děje na silnicích u nás. Tam cyklista nechápe, nikdo ho nepředjede, pokud jede něco v protisměru, nikdo cyklistu nepředjede ani v přehledné zatáčce, naprosto jiná mentalita lidi. I na Slovensku je to o něco lepší než u nás. Ziju v Hodoníně, takže v těchto státech jezdím nejraději, i když do kopců musím prostě u nás. Kolikrát vemu kolo a jedu vlakem do Bratislavy a zpět přes Rakousko. Tam prostě nemám strach...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]