Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia-údržba přes zimu

Od: elbunda® odpovědí: 3 změna:

Mám Felicii a chtěl bych se zeptat jestli mohu kontakty( baterie,startér,alternátor,katalyzátor,kabely) přes zimu natříkat Balystolem nebo jiným přípravkem? Auto mám venku a při mrazech trpí.dík za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Ballistol je minerální olej na zbraně.Protože je slabě alkalický,rozpouští kyselé usazeniny, u baterie jich bude hafo.Kontakty před zimou a především solí, ale moc neochrání.Lepší je po očištění spojů silikonová vazelina,ta utvoří plášť,který vodu a soli ke kontaktům nepustí.

JABRAKA

perda*
hodnocení

2x

Určitě ano, u starších aut to není na škodu. Na kontakty v motoru u starého Renaulta jsem používal Kontaktol a spokojenost. www.druchema.cz/c/...

stepz*
hodnocení

0x

takova udrzba se dela maximalne pred zimou, ze se pouze zkontroluji kontakty a utazeni spoju, vcetne kontaktu na baterce. Tedkom uz bych na to nic neaplikoval. slabsi kabely (u laternatu apod) muzete tak maximalne v minusovych teplotach poskodich (hlavne u starsich rocniku vozidel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]