Nejste přihlášen/a.
Není v pořádku přítok benzinu do karburátoru.Příčinou může být otevírací ventil u nádrže,nebo také uvolněná jehla v plovákové komoře.
jestli to souvisí s teplotou, tak může být nepatrně přidřený. Za studena, při vyndané svíčce, jde s motorem točit lehce? A potom za tepla?
Nová svíčka ještě neznamená, že je v pořádku. Stačí odlišná tepelná hodnota a po zahřátí přestane motor táhnout. Bohužel nevím, jaká svíčka tam patří, protože svíčky, které jsem za mých mladých let do tohoto motoru používal, byly české PAL a měly označení 14-5, popř. 14-7 podle toho, jaké byly v návodu předepsány. Takže bych doporučoval ověřit i tuto skutečnost.
Ještě mě napadlo, nemáš zanesené sítko vypouštěcího ventilu v nádrži? Za ty roky bývá nádrž vevnitř plná rzi.
Přidal bych se k posledním dvěma závadám-ale spíše ocpané odvětrání víčka nádrže! Taky mi takhle v minulosti zlobil,prošel jsem snad vše od eletriky až po karbec,Nakonec jsm po doplnění benálem zapomně dát víčko (doma z kanistru!)a jel jak z praku!tak jsem víčko provrtal asi 4,5mm vrtáčkem a pak to opět jezdilo dobře!
Píšeš, že tankuješ Vervu a olej Mogul(nepíšeš který, tak doufám že M2T či plnohodnotnou náhradu). Zkus vzít obyčejnou Efectu a olej M2T v patřičném poměru podle výrobce (cca 1:40) . Nepíšeš, jak vypadá svíčka po vymontování ( samozřejmě po vychladnutí motoru ! ) jestli je černá nebo suchá + světle hnědá. Máš tam obyčejnou fajfku nebo odrušenou? Co vysokonapěťový kablík-dotýká se měď "trnů" fajfky i cívky?
M2t je dobrý k impregnaci dřevěného plotu
kup si svíčku brisk správné tepelné hodnoty, používej olej sunoco modré barvy 1:40
také může jít o drobné netěsnosti
S lepším olejem, co méně kouří (například modrý Mogul TSF nebo levný Sheron do 2T zahradní techniky nebo Mogul Alfa 2T), souhlasím, ale neměnit poměr oleje k benzínu! To je chyba!
Nevím, jestli už nemáš opraveno, ale zkus vyměnit svíčku (třeba za starou původní, která fungovala a ve většině případů vydrží desetkrát déle než nová, případně se nová neztratí) nebo tu nynější "opálit" mírným plamenem propan-butanovým hořáčkem-spálit/ofouknout plamenem karbon, aby nezkratoval vysoké napětí na svíčce a když to nezabere, znovu vyčistit karbec. Jak píše některý z přispivatelů-dnešní benzín způsobuje rozklad a tvrdnutí starých (dříve vyráběných) hadiček z gumy i těsnění. Vidím to na starých autech, když se při ohýbání hadičky ozve zapraskání.
Nejede to jak s novou svíčkou tak ani s tou starou. Při rozebrání jsem zjistil, že mám prasklý pístní kroužek, a drážku v pístové komoře. Dám vědět až bude hotový výbrus.
Ty voe.Já měl ve válci4 drážky od nezajištěného pístního čepu a JELO to,chytalo bez problémů jen ten výkon -po ropvince nebo z kopečku Ok ale malilinkatý kopeček a pomalu problém i nas 1°.
Na změnu oleje z M2T na moderní pozor, jedině pokud je motor bez karbonů! Moderní olej karbony po M2T rychle rozpustí = brusná pasta = klidně zlikvidování motoru. "Místo M2T nalej TSF" je fakt super rada... Dobrá tak pro sousedovic výrostka který dělá kravál kolem zahrady a chci mít klid :D
Pokud se dusí jen po přidání plynu,bude ucpaná tryska,nebo bude malá.Nemáš jiný karbec?Takový drahý benzín a olej do toho nemá smysl dávat,je to obyčejná jawa 50,japonce z toho benzínem neuděláš.Lej tam klasický naturál a olej m2t a řeď to 1:25,míň oleje nedávej,bo to přidřeš.aspoň ti zbyde na pivo...Věř mi,že rozdíl nepoznáš.
Píše, že má karbec vyčištěný, ale můžete mít pravdu. Musím uvést svoji zkušenost z nedávné doby, kdy jsem čistil karburátor u své Jawy 350, která před tím 3 roky nejela. Karburátor jsem vyčistil, ale nad hlavní tryskou zůstal zaschlý olej a ten, když se dostal do kontaktu s novým benzínek, se rozpustil a vytvořil vazelínu, co hlavní trysku znovu ucpala. Pak se motorka chovala tak, že na volnoběh krásně běžela, ale po přidání plynu se dusila a nechtěla jet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.