Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ulomený odvzdušnovák

Od: tony92 odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

na LP kole na autě mám zlomený odvzdušnovák viz. foto, je možný nějakým způsobem odvzdušnovák vyndat a nahradit za nový? připadně autoservis by si s tím poradili?

Ulomený odvzdušnovák

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Sekáčkem to nepude a vrtat ani omylem tim sem si už prošel jediný a velice úspěšný zpúso je navařit matičku a povolit
Pokud nemá svářečku či cočko tak najít někoho kdo má ušetří spoustu nervú a peněz

hodnocení

1x
Vemeš větší matičku navaříš jí na ulomenej odvzdušnovák a vytočíš ho
Žádný babo rad navaříš na sroub kopeček až to bude nad třmenem pak matka a de ven někdy je to kapku jebání a nejde to napoprvý ale ven to de většinou vždy *palec*

Jó, i to už jsem zažil*palec2*

hodnocení

1x

Mohlo by to jít vytahovákem na zlomené šrouby. Vyvrtat jen slabým vrtáčkem a pak to zkusit. Před vytahováním malinko poklepat kladívkem. V závitu se tak trochu může uvolnit.

doplněno 09.08.18 21:38:

A pro příště, občas promazat. Zanedbaná údržba. Stačilo by třeba občas odvzdušnit a vyměnit kapalinu.

hodnocení

1x

V minulpůosti na P-405 jsem to odvrtal ,ale pže jsem se netrefil 100% tak jsem pak do třmenu nechat vyřazett větší závit a dát větší odvzdušňvací šroub!

hodnocení

0x

Pokud jsi šikovný, poradíš si sám. Jelikož ti kouká dost velký kus, stačil by sekáček a povolovat sekáčkem.

Pokud nejsi až tak šikovný, dej to do servisu, ale upozorni je, že ho chceš vyndat a dát nový a ne měnit třmen, to je totiž pro servis nejjednodušší a nejlukrativnější způsob. Už se mi to stalo několikrát a vždycky se to povedlo vyměnit.

Pozor na odvrtávání, pokud vrták projede skrz, poškodí sedlo odvzušňováku a to už "na koleně" nespravíš. Ale mám šikovnou kovoobráběcí dílnu, kde i poškozené sedlo dokáží opravit.

@dabel: Máš pravdu, ale který majitel auta má doma "švajcku"?

doplněno 09.08.18 19:47:

@dabel: Vidíš, já mám úplně jiné zkušenosti. A když ten odvzdušňovák ulomíš zároveň s tělesem třemenu, tak pak babo raď;)

olinl
hodnocení

0x
Přesně takhle jsem to měl na VW Golf3- OPATRNĚ jsem odvrtal (musíš jen na délku odvzdušňovacího šroubu!), po odvrtání "vysekávání" malým šroubováčkem po závitu a poté protažení/vyčištění patřičným závitníkem. Výhoda byla práce ve svěráku ne na autě. Odvzdušňovací šrouby respektive jejich závit před odvzdušěním lehce potírám stříbrnou barvou HAMMERITE, právě kvůli zalomení v budoucnu. Je to pracné, ale lepší než kupovat třmen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]