Nejste přihlášen/a.
Protože jsem ještě nikdy nevyměňovala píchlé kolo a teť musím ,jelikož mi pořád uchází,tak jsem koukla na net jak na to.Někde píší ,že se má dát hever co nejblíže k vyměňovanému kolu a jinde zase ,že pod středový sloupek mezi dveře .Tak kam ho mám umístit,když mám hatchback.Děkuji.
U všech aut, která jsem měl bylo patrno, kam hever umístit. Buď je tam nějaká plošinka nebo z boku je vidět trojúhelníček vymezující místo. Koukněte na prah z boku (na podlahu z boku) a pokud tam nebude žádný symbol pak si lehněte vedle auta a koukněte ze spodu. Místo by mělo být patrné. Bude to cca 20 cm od kola.
Co takhle nechat opravit to ucházející kolo
Jinak hever má v autě dané umístění z výroby né?
Špatně jsem pochopil dotaz. Pochopitelně při výměně kola se hever umisťuje do místa k tomu určenému. A u všech nových nebo zánovních aut je toto místo vyznačeno vylisovaným trojúhelníkem na prahu vozu.
A dále: Hever se vždy umisťuje do místa, ze kterého vzhůru vychází některý ze sloupků, ať už přední, střední nebo zadní. Pokud ho umístíte mezi sloupky, riskujete v horším případě i zborcení prahu.
Hever, který je v sadě k autu má přesná místa, kam se má umístit, bývá to vyznačené na heveru, nebo v zavazadelníku, kde se hever nachází. Zpravidla je to pod práh a v určených místech je práh zesílený a může tam být i značka, jak píše satam. Jiná situace je použití odlyšného typu zvedáku, třeba velkého hydraulického dílenského, který je dělaný na zvedání za "cokoli" a kterým se zvedá půlka auta.
Když jsem si nechal opravit pneu v pneuservise, tak ten mechnaik přivezl takový zvedák na 4 kolečkách a zastrčil ho někam pod zadní kolo tak, že nezvedal celou kastli, ale jen nápravu s kolem. Bylo to šikovné, ale nevím, kam ten zvedák upnul. Tento typ zvedáku mám také, ale vůz zvedám za prahy, protože nevím, kam ho jinam dát. Mám FORD S-Max.
Zvedák vložil pod zavěšení zadní nápravy. Určitě je to lepší, než pod práh, to zavěšení je z hlediska pevnosti daleko vhodnější.
Takto jsem to udělala už 2x ,ale to byl školní rok .O prázdninách mám v celodenní péči autist.dceru a s tou to není možný.
Bohužel nevím, co představuje péče o autistické dítě, ale neříkej mi, že nenajdeš 20 minut na to, abys i s dcerou zajela do pneuservisu, během opravy dceru hlídala a pečovala o ni a po 20 minutách odjedeš s opravenou pneumatikou.
Jednou jsem nechala přezutí na podzimní prázdniny ( tenkrát u nás ještě byla značka podle které jsme museli mít od 1.11. přezuto) a nepřejte si vidět mé ruce po té chvilce čekání venku.Je totiž autista kterým se říká Děti úplňku a často mění náladu.Takže teť si to dobře rozmýšlím ,kam s ní ano a kam ne i když bere léky po kterých je celkem v klidu u ní nikdy ,ale nevíte co ji rozhodí.
Místo jsme našli ,ale povolit to byl skoro nadlidský ůkol i pro velkýho chlapa co mi to kolo nakonec vyměnil.Proč to tak moc utahují v tom pneuservisu fakt netuším.
Pokud to jou "hliníkáče", pak vězte, že vina nebude na pneuservisu, ale v tom, že dost často se tato kola tzv. "sama dotahují" a bez pořádné páky je pak nepovolí ani chlap. Proto s sebou vozím tzv. "trhák", cca 0,5m dlouhý klíč, kterým diskové šrouby povolím vždy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.