Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,v únoru mi končí platba za povinné ručení,mužu ho zrušit,abych se vyhnul placení?Budou mi na to chybět,peníze,platba je na ráz,to se mi nechce dávat.Prodat to taky nemužu,musel bych zaplatit eko dan,za všechno 6100kč!Hrozná doba,a bude to horší!
prodat auto můžete, ekologickou daň platí nový majitel...auto dočasně vyřaďte, s velkým TP se záznamem o vyřazení jděte na pojišťovnu a nahlašět tam zánik pojistky, ta zaniká ze zákona dočasným vyřazením, zkuste sehnat kupce...auto může zůstat dočasně vyřazené, jen nezapomeňta na úřadu nahlásit změnu vlastníka a nechte zapsat odhlášku do velkého TP...pak mu doklad předejte a tím to pro Vás skončilo...Pokud máte dojem, že pojistka ej vysoká, zkuste jinou popjišťovnu, mam metu je dostnabídek levnějšího ppištění...ušetřit můžete i tak, že auto bude pojištěno někým starším, například Vaší babičkou, nevadí, že nemá řidičský průkaz, je to výhoda, protože ona nikdy neměla pojistnou událost,a protože je je starší,znamená to tedy, že celý život jezdí bez nehody, a pokud bydlí na vesnici, riziko nehody je menší...ona dostane bonus například 110 procent a za pojistku zaplatíte jen polovinu toho co teď...
Dobrý večer,díky za radu taky sem doufal že auto prodám,ale chyba je v tom,že když sem auto kupoval,majitel to odhlasil na mě jako kupijicí.A já abych to na sebe dohlásil,tak sem to ještě neudělal,kvuly té eko dani.Jde to prodat aniž bych to na sebe dohlásil?
samozřejmě to lze prodat, nový majitel se přihlásí naúřadu na základě kupní mlouvy s Váma
I když to nemám,dohlášený ne sebe?To znamená,že když to není dohlášený na mě,jsem pouze provozovatel,a né vlastník?Myslím si to dobře,takže si myslím že to musím dohlásit,na sebe zaplatit eko dan,a teprve to prodat.
Ne, znamena to, ze jste vlastnik, jen v registru je bordel, protoze jste nesplnil svou povinnost... Ale to se zatim neresi, takze normalne lze prodat dal a neni problem.
miri, pleteš pojmy. Provozovatel ne, ale majitel. Už to tu bylo mnohokrát, majitel je ten kdo vozidlo koupil.
"si myslím že to musím dohlásit,na sebe zaplatit eko dan,a teprve to prodat."
Nikoliv. Bez dohlášení to prodejte jinému, a on si to dohlásí na sebe.
Zcela správně! Sjednáte pojištění auta u pojišťovny,která vám dá bonus 110% a tak vám za sjednání pojistky ještě deset % ze základního tarifu doplatí. Jen si momentálně nemohu vzpomenout na název této pojišťovny.
Stačí se trochu zajímat a oslovit několik pojišťoven, o kterých se ví, že jsou nejlevnější...Pak se jen zvednout a obejít pobočky, kde pracovnice - pracovnící budou trochu kouzlit s prográmkem, který jim to samozřejmě umožňuje...pak se dostabnete například ze 7tisíc, které doteď platíte ročně, naúříkald na 4,4 tisíce...Když uzavře úpojistku vaše babička, které je 70 a má trvalé bydliště v Horní - Dolní, kde je riziko vzniku nehody minimální, zaplatíte například jen 2.700...Že si nemůžete bvzpomeniutt, nevadí, také občas hledám klíče nebo mobil, je to lidské...Zkuste začíz na netu, napříklald na stránkách www.ipojistení.cz/... lepší je to na pobočce, stačí k tomu slušnost a dostatečná asertivita...stačí si nabídku z ipopjistení vytisknout a dožadovat seui své popjišťovny slevy...další slevy jsou za to, že zaplatíte bezhotovostně, jednou za rok celou částku atd...
Velice děkuji za velice přínosné rady,které člověku pracujícímu více než 20let v oboru přinesly nové,dosud netušené možnosti. Přesto bych uvítal spíše odpověď konkrétní,a to , která pojišťovna poskytuje bonusy 100 a více%. Asi budu opravdu začátečník,který nezná ani takovéto základní věci.
Jinak na pobočce to určitě lepší je,ale jen v případě,že si potřebujete s někým osobně pokecat. Cena tam však zcela jistě nižší nebude až na několik málo velice specifických případů,které běžný klient dokáže využít max. v poměru 1/1000.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.