Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stk na měsíc

Od: honza94 odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně stk na mesic, z stk mě poslali pryč kvůli pár zavadam, s tím že mám stk na mesic (emise byli v pořádku),moje otázka zní, můžu s autem jezdit bez obav z kontroly od policie? Dnes mě zastavila hlídka a bylo mi řečeno že mám mít nalepené nálepky na SPZ, Což není možné když mám stk jen na mesic, v databázi měli platnost moji stk do 3.8 Což je datum kdy mi udělili stk na mesic, tedy platnost by měla byt do 3.9, nakonec sem to nějak ukecal a nechali mě odjet, ale mám trošku obavy kdyby mě zastavila jiná hlídka.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

1x

lehke zavady nebo zadne - 2 roky STK

vazne zavady - 1 mesic + vylepeni nalepky na jeden mesic

nebezpecne zavady - nalepka jde pryc, auto je "neschopne" provozu, vpodstate by z STK melo jet domu/do servisu na odtahovce

pokud mas jen vazne, mas stk na mesic a nalepku ti zapomneli nalepit, vozil bych v tom pripade papir z STK a dojel si na tu technickou

honza94
hodnocení

Děkuji za odpovědi, budu sebou každopádně vozit ty papíry od stk, a nebo jezdit radši jiným autem když to půjde, až pojedu na opakovanou prohlídku tak se zeptám kde se stala chyba s tou nálepkou, zkoušel sem tuhle stanici poprvé, byla blíž a levnější než kam sem jezdil ale jak tak koukám tak sem měl dát na tu starou osvědčenou
jurajjuraj*

technik mohl zapomnet nebo potrebuje par nalepek znamym *smich*

asd1

Nálepka známým je dobrá k čemu?

jurajjuraj*

normalne smyslejicimu cloveku na nic protoze vi ze se to da overit v pripade treba policjeni kontroly, blbci jsou schopni zaplatit za znamku treba litr, vim o takovych pripadech, mysli si jak vsechny precural a pritom je to idiot

Juraji dle odpovědí asi nevíš co píšeš. Jinak už vydím technika na STK ,který skrz nelegální zisk 1000kč prodejem čisté známky o provedení kontroly riskuje ztrátu zaměstnání + ještě případný zákaz činnosti v oboru!

jurajjuraj*

na stk byvam nekolikrat tydne a vim dobre o cem pisu

to je asi jako napsat ze kvuli uplatku a ztrate zamestnani pusti auto s chybama, staci se podivat na cesty a jakto ze nektere ty "vrazdy" jezdi kdyz se technici tak strasne maji bat o praci?

hodnocení

0x

Stačí se podívat do protokolu z STK. Pokud jsou tam nebezpečné závady, nemáte TK ani na minutu a nesmíte s autem jezdit. Pokud jsou tam vážné závady, dostanete TK na 1 měsíc a je vám vylepena na 1 měsíc známka. S autem můžete jezdit a do měsíce absolvovat "opakovačku". Při lehkých závadách normálně projdete a dostanete TK na 2 roky s vylepením příslušné známky.

honza94
hodnocení

V TP a papírech od stk jsou jen vážné závady, nikoli nebezpečné, je v tom případě Možné že to pokazili na stk? Žádná nálepka vylepena nebyla,bylo mi jen řečeno že mám stk na mesic a že mám odstranit závady a přijet na opakování.
asd1

Záznam o vylepení je na protokolu. Pokud byla na měsíc, tak měla být vylepená s měsíční platností a v protokolu poznámka Známka vylepena...

cicky

Od kdy se závady zapisují do TP? Asi nějaká místní specialita, nebo tazatel vůbec neví odkud jede vlak!

hodnocení

0x
Nevím co si mám o tom myslet vždy když máte vážně závady musí technik vylepit známku s měsíční platnosti když nebezpečné nevylepi žádnou a vy musíte opustit stk na podvalu tak nejsem chytrý z vaší otázky

hodnocení

0x

Pokud máte technickou na měsíc-do odstranění závad-y pak mají POVINNOST vylepit na RZ-SPZ známku s onou platností + přísoplušný zápis do ORV-TP. Neudělali-li pak je to jednoznačně chyba technika.Pokud je to správně pak mám do 30 dnů možnost s autem dojet do opravy zpět a jezdit až do opakované technické-pak toto po kontrole odstranění závad prodlouží o 21 měsíců .vylepí novou známku + nový zápis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]