Nejste přihlášen/a.
Potřebuji vědět,jestli jde seřídit motor iatu Punto na diagnostice před STK-EMISE,aby to prošlo?
No dříve se seřizovalo bohatostí směs. u Š120,TAM BYL KARBURÁTOR.výfuk mám dva roky novej, lamda sondu taky,katalyzátor,nevím jak se pozná ,že je špatnej?Hodně mi to pořád žere ,motor 1,2 8V.má být nejlepší,ale já co to mám asi 10let ,tak je to pořád stejný.
Diagnostikou načteš live data, porovnáš hodnoty z čidel (čidla teploty, lambda atd., korekce směsi atd. a porovnáš s normálem. Od věci nebude ani kontrola nastavení rozvodů. Kontrola termostatu (rukoměr). Kontrola brzd jestli furt nebrzdí.. Prostě základní věci... Diagnostika dnes stojí pár stovek, tak se vyplatí pořídit svojí.. Mladej s chytrým telefonem by měl práci s ní zvládnout...
Prostě vše co má vliv na bohatost směsi... 1,2 8V v Puntu běžně žere při klidné jízdě mimo město 5,0, ve městě normální jízda 6 max. 7 Víc jedině při douhém stání v kolonách, pořád jen rozjezd - zastavit, trvale studený motor (couračky do 1 km) atd.
Škoda že nejsi blíš, bych se ti na to klidně kouknul...
Děkuji,já mám právě dilema,jestli to auto už mám odepsat do šrotu.Je to rok 1999,model 2000,tak už je to PUNTO II,najeto mám okolo 150tis. Teď mi opravovali uložení tlumičů na přední nápravě -2220Kč.,a řekli mi ať to ani na technickou nezkouším,že to asi neprojde.Je to moc zrezlé,podlaha,no a ty emise simyslím,že taky neprojdou ,když je to tak přísné.STK mám do 23.10.18.Dal jsem za něj před 10lety 85tis.v bazaru a už jsem do něj nasypal tak 25tis.Opravy karoserie,tlumiče,brzdy,lamda sona,výfuk a hnije to pořád,hlavně podlaha.
Karlosi ,asi takhle-mám motor 1,8i 16V a spotřeba 9,5l.Po výměně lambády (před i po prošlo několikrát emisemi) spotřeba klasla o krapet přičemž se v průběhu ccapůl roku vrátila na předchpzí jodnotu. Kolega jezdí se stejným motorem za 6,5-7,5 litru. ale i přes spotřebu je mezi námi rozdíl-já nastratoval ujel se pár kiláků aza 9 hodin totéž.On v podstatě ráno nastartuje a motor vrčí celý den chvíli po startu a celý den p.ak na ideální teplotu.
Prostě na nových motorech NIC neseřídíš,to určuje ŘJ dle programu od výrobce.Jedině že dáš některé komponenty nové (lambdu,čidla teploty ,katík...) Ale doporučuji před emisemi u každého motoru-projet aby se zahřál na provozní teplotu,pak mu dát pořádně napít,tzv vyhnat pavouky z výfuku. Zvláště u ropy což není tvůj případ,ale funguje i na benálech.
Shnilé je do šrotu, resp. prodat dokud je pojízdné... Mmch. horní uložení tlumiče stoji 250,- jedno, dva kusy + doprava = díly ca 650,- Kč. práce je jednoduchá obě strany max. za hodinu... Hledej Punto 2 po FL poslední roky výroby, příp. Pandu 2 (do roku 2009), dá se sehnat ve slušném stavu za 30k (chce to trochu hledat, po bazarech to moc neni). Panda je o něco drařší, ale do města vhodnější, taky pro starší lidi je vhodnější (vyšší posez - nasedáš jak na židli) Škoda má posez naopak že sedáš jak do vany...
Jinak 1,2 8V pokud neprojde na emise, tak má zásadní chybu nebo kat v háji. Před emisema je dobré "vyhnat pavouky z výfuku" = prohřátý motor (10 km jízdy) a dát mu pohulit - točit až k omezovači, velká zátěž/ vysoké otáčky (do kopce). Obecně tenhle motor s emisema nemá problém..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.