Zdravim mam velky problem vcera jsem zakoupil vw passat 1.8t 20v turbo rv1999 110kw pri koupil jsem auto s puvodnim majitelem projel a vse vypadalo v klidu jiz cestou domu na me pipala cervena kontrolka oleje i kdyz je olej dolity do maximum voda se neztraci pizdeji zjistuji velka oblaka bileho koure z vyfuku a pri sepnuti plynoveho pedalu z vyfuku jakoby strili majitel nyni odmita prevzit auto zpet jelikoz trvdi ze o zadnych zavadach nevedel a udajne mu auto jezdilo v pohode a nechce vratit penize zpet jenze tyto zavady se prece nemuzou projevit z niceho nic hodinu po koupi auta ne? Mam nejakou sanci na vraceni penez kdyz mam plnou moc overenou kupni smlouvu kde do zavad napsal jen odrrny bok a kontrolka airbagu kvuli zoxidovanemu cidlu bocniho narazu? Diky za info
Jelikož bliká kontrolka a turbo obvykle neodejdte ze 100% do KO během minuty tak máš smůlu, protože při vyvinutí alespoň miniaturní snahy a připojení k diagnostice by jsi to věděl! To, že kupuješ auto bez kontroly je tvůj problém ne problém toho, kdo to prodává. Pokud se prodávající nebude chtít dohodnout tak máš smůlu
Zvláštní je, že se tu včera ptal na totéž - Passat mu kouřil bíle a problikávala kontrolka oleje. No, zřejmě ho někomu nadělil. Ale milý kupče - máš asi smůlu, moudrý člověk prodávající plečku do smlouvy napíše, že "vůz se prodává tak jak stojí a leží a kupující bere na vědomí, že jde o vůz ojetý, tudíž prodávající neručí za žádné závady, které se na něm po uzavření kupní smlouvy projeví." Taky tam někde bude, že "vlastnické právo přechází na kupujícího okamžikem zaplacení věci".
Takže asi smolík...
awuzurejy
Přesně určenou věc nelze prodat v režimu jak stojí a leží. Takové ustanovení ve smlouvě je tedy neplatné. Je to ustálený výklad soudů a to i dle judikátů nejvyššího soudu.
Tedy pokud si to tam prodávající napíše, tak určitě není moudrý.
Udajne mi rekl mechanik ze to bude nejspis turbo ale muze to byt i tesneni pid hlavou a par dalsich zavad zajima me jestli mam narok na vraceni penez nic vic opravy vim ze budou nakladne
konicek
Navic mam jiz vyresenou evidencku a pojistku kterou jsem ale jeste neplatil auto jeste neni prepsane na me tp jsem mel v planu s plnou moci udelat az ve stredu
"tyto zavady se prece nemuzou projevit z niceho nic hodinu po koupi auta ne?" - přesně tak! Pokud byste byl stejně aktivní při prohlídce vozu u původního majitele, nemusel jste dnes řešit tyto problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.