Nejste přihlášen/a.
Zdravim.
Mohl by mi někdo prosim vysvětlit skupiny - bezpecnecesty.cz/...
Jde mi i "B"kolik mohu vezt na odtahovce, ktera ma 2t? Mohu naložit tedy auto s vahou do 1.5t nebo to už mohu až na B1?
A jak je to když budu mit "C"? Tam mohu vezt kolik tun bez profesaku?
Diky všem.
B1 s tím vůbec nesouvisí - když budete mít B, budete mít automaticky i jeho podskupinu B1.
Ano, s "B" můžete naložit auto s váhou do 1,5 tuny, pokud největší povolená hmotnost vozidla nepřekačuje 3500 kg a zároveň nepřekročíte ani žádnou z povolených hmotností vozidla.
Problém nastává, pokud je nejvyšší povolená hmotnost nad 3500 kg. Pak je potřeba C, popřípadě C1, nestačí B ani při naložení do 3500 kg.
A s C můžete řídit a vézt vlastně cokoliv, co není traktor a nemá víc jak 9 míst k sezení, dokud dodržíte všechny náležitosti. Přípojné vozidlo k odtahovce na C snad ani neexistuje - bylo by do 750 kg. S přípojným vozidlem by bylo potřeba CE.
Profesní způsobilost řidiče s hmotností nijak nesouvisí, pokud vím.
Doufám, že jsem to nikde nespletla nebo nezamotala. Pokud ano, omlouvám se.
Dobrý den, u skupiny B nesmí nejvyšší povolená hmotnost vozidla překročit 3,5t - tedy můžete, B1 s tím nemá nic společného, ta je méně než B. A profesák s tím nic společného též nemá. Budete - li mít C, pak na vozidlo můžete naložit do jeho nejvyšší povolené hmotnosti (pokud se Vám tam ta auta vejdou). Ještě lepší je C+E, tam ještě můžete vzít přívěs nebo návěs o hmotnosti převyšující 750kg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.