Ahoj mam vw passat 1.8t 20v turbo 110kw rv 1999 na palubnim pocitaci zacala pomerne dost casto vyskakovat cervena kontrolka oleje ktera pipa jako upozorneni ovsem olej je dolity na maximum navic auto zacalo velmi silne kourit z vyfuku ale opravdu silny husty bili kour auta za mnou nesla na ceste videt.. Prosim o radu jde muze byt problem zitra jde na diagnostiku tak at vim na co se priblizne pripravit dekuji
Ta kontrolka je divná, ale jinak by mohlo být špatné turbo... Jinak to, že bliká kontrolka nemusí znamenat jenom nízkou hladinu oleje, ale klidně nízký tlak v mazací soustavě takže bych s tím moc nejezdil dokud nebudeš vědět co tomu je, protože zadřít to jde i splnou olejovou nápní
vernon
U těchto motorů je velice časté vadné čidlo tlaku. Stalo se mi to taky, lekl jsem se, ale potom jsem zjistil, že mi teže olej zkrz čidlo tlaku do svorkovnice. Asi je tam nějaká membrána co praskla. Koupil jsem jiné čidlo a přestalo to. Sousedovi se stalo totéž u Golfa 1.6SR.
Kontrolka se rozsvítí, když je nízký tlak. Pokud kouří, tak je nízký tlak proto, že olej utíká do spalovacího prostoru. Vylágrovaný motor? Turbo?
konicek
Takze oprava bude asi nakladna ze?
vernon
Nízký tlak oleje nebo vadné čidlo tlaku - červeně bliká, 3x pípnutí. Nízká hladina oleje - žlutě svítí, 1x pípnutí Vadné hladinové čidlo - žlutě bliká, 1x pípnutí. Jinak je jasné, ze máš v hajzlu turbo. Někde ti chčije olej do výfuku (turbína), pokud jsou zabordelené svícky, tak do sání (dmychadlo)
konicek
To je presne ono pipani a pak to uz nepipa a porad blika pak se to vypne a za chvili zacne vse znovu nemuze to byt treba praskle tesneni pod hlavou? A ten kour je kvuli tomu turbu jo? Diky za info
vernon
No já bych řekl, ze se s tím stalo to co popisuje @magor. Zasviněné sítko v olejové vaně, slabý tlak oleje a poškození ložisek turba.
A vy jste s tím jezdil když vám svítila kontrolka tlaku oleje?Jestli jo, tak to vidím na repas turba .Ono tyto motory si potrpí na včasnou výměnu oleje a filtru.Jak to člověk zanedbá ucpává se tam sací koš(foto) a tím klesne tlak a turbo ho potřebuje nejvíc
Podíval bych se také na svíčky. Pak se podívej na chladící kapalinu,jestli ubývá nebo nedej bože jsou tam stopy oleje,no a naposled spodní stranu víčka od otvoru na lití oleje do motoru,jestli tam není šlem. Auto jinak jede normálně? Nejede někdy na tři hrnky,necuká?
Prave ze olej to nezere jen ta kontrolka upozornuje a po jizde se z prostoru kde se naliva olej slabe kouri a trosku to smrdi ale z vyfuku jde nekdy slabsi kour ale nekdy opravdu silny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.