Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda fabia 1,4 16v

Od: karlosdos* odpovědí: 23 změna:

Chci koupit fabii s tímto motorem,je to dobrá volba? Je z roku 2002.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

0x

ano...nejlepší benzín motor do fabie...jakákoliv jiná odpověď je blbost...:)

karlosdos*
hodnocení

Děkuji,mě to právě dohodil můj dobrý známý co pracuje v autoservisu.Mám dosluhující Fiat Punto,který už prý neprojde ani technickou. Tak si koupím tu Fabii z roku 2002 po technické.Je to už sice staré auto,ale mně to stačí .Jsem 66letý důchodce.

asd1

Punto má motor lepší ;) Tou Fabkou si moc nepomůžeš... Často závady v elektrice (kabeláž, ke dveřím), servořízení, koroze prahů za předníma kolama... Oproti Puntu menší prostor, mizerný výhled a nízký posez. Obecně na danou kvalitu předražená...

krtek66

asd1: tak lepší for jsem už dlouho neslyšel*haha*...měl jsem punto jako služebák a takový papírový auto bych nechtěl ani zadarmo. Punto je zdechlina pro ženský co v tom vozí max. tak nákupní tašku. Já v tom přes zimu musel vozit pytle cementu, aby mi to na ledu drželo trochu stopu a nevyletěl z každé větší zatáčky. Kámoš dostal punto a jezdí s tím do Brna do školy. Říkal, že kdyby to nebyl dar od otce, tak to hned hodí ze skály. Furt nějakej problém. Kámoška taky. Taky si naivně myslela, že to bude super náhrada za felicii. Už je vyléčená.:)

asd1

Měl jsem první Punto a mám i druhý po FL, v rodině je i Panda, byla Marea + další Punta znám z okolí.. Sorry ale Fabie je poruchovostí srovnatelná, ani omylem na tom neni líp.

krtek66

všechny ty drobné vady co jsi tu zmiňoval u fabiíí musí být vzhledem k jejímu věku opravené. Nehledě na to, že všechny vady, které můžou nastat jsou zmapované a najde 1000 odkazů jak co rychle opravit. Já mám fabii 10let. Za těch 10let )když pominu věci, které jsem měnil v rámci tuningu a úprav) jsem měnil: 2x zámek dveří, 1x výfuk, 1x gumy (ty až minulý týden), 1x stahovačka okna, 1x ložisko a homo kloub, filtry a oleje:) ...auto je staré 18let...

asd1

První Punto spojkový ložisko ve 170 kkm (měněno s celou spojkou), ložisko zadního ramena 2x, alternátor, přední ložiska, tlumiče, po 10 letech výfuk, jinak spotřebák. Prodáno při 230 kkm kvůli začínající korozi (14 let)

Druhý Punto FL mám zatim 6 let/ 50kkm, tekla vodní pumpa (40 kkm po rozvodech, INA) jinak jen spotřebák.

Panda eletrika světel, výfuk, po 100kkm svíce, jinak jen spotřebák.

Marea vybouraná při 350 kkm v dobrém stavu... u nás 3 roky jezdila jen na spotřebák..

= Kde je ta poruchovost?

Jestli jsi za 10 let ojel jednu sadu gum, tak to moc nejezdíš... ;)

mathew
hodnocení

0x

Záleží kolik to stojí. Myslím, že Punto bude za stejnou cenu o dost novější, pokud nemáte nějakou slevu ze známosti...

asd1

Jj, Punto 2 FL v dobrém stavu v pohodě za 30k. Fabka tak 50...

karlosdos*
hodnocení

No,Punto za 30 z roku 2002 možná koupím,ale co ten rez všude? vím o čem mluvím,mám ho asi 10let už jako ojetinu a co jsem do něj už všechno dal ,bych měl dvě fabie.Motor mi žere 9,5-10l-jezdím jen veměstě.Prostor a sedadla jsou asi lepší v Puntu ale to co já najedu za měsíc-500km ve městě mi stačí ta Fabie.Nehledě na to,žemi už prostě neprojde technickou,investice do opravy,aby Fiat prošel by bylu 8-10tis. a to se snad budu vozit ve Fabii za 30 aspoň rok,možná dva bez problémů.A Fiata dobrého pod 40nekoupím,aspoň né u nás v okolí Jihlavy,v Praze,nebo na severu možná ano.

asd1

Nesmíš hledat v bazerech - ten starý Punto nakoupí za 20 a prodá za 40. A je nesmysl kupovat na rok dva Fabku za 30.. To můžeš dát tu desítku do tvého a zase dva roky jezdit... Spotřeba 10 ve městě neni normální. Fiaťácká 1,2 běžně jezdí město kolem 6, mimo město okresky celkem v pohodě za 5. 1,4 Fabka si vezme o litr víc...

Je to docela legrační - u Fabky jsou typické závady "drobnosti", u Punta je podobná závada "je to italskej šrot"

A za 30 nemyslím 2002 před FL, ale poslední roky výroby Punto 2 po FL, od ca 2005 do konce výroby...

mathew

Za 30 je Punto s rokem výroby 2005+. Kromě toho za 10 tisíc bude zase několik let fungovat. No a jestli to žere 10/100 tak je to buď rozbitý a nebo jízdním stylem a pak bude žrát 10 i ta Fabie. Mimochodem první Fabie už pěkně zrezly, možná víc než ten Fiat...

karlosdos*
hodnocení

No,tak abych to přiblížil,podlaha je sežraná celá ,zadní blatníky už zase po 4 letech od výměny kvetou,přední náprava teď opravována za 2200Kč., zadní už je také značně chycená.Tak co s tím?, emise neprojdou,protože to žere,tak není něco v pořádku.Tak myslím,že ani 10tis.by to nespravilo.A kdo to bude dělat ,já né,ani to neumím.

Tak bez náhrady do šrotu,to mě také mrzí,ale co s tím,kdyby se to dalo prodat na náhradní díly,ale to se nesmí.

Je tlak na to zlikvidovat stará auta,ale kde máme brát na nová? Za život v prac.procesu jsem si 100tisíce nenašetřil a teď v důchodu už vůbec ne.

asd1

Tohle už nemá smysl dávat do kupy, ostatně mělo to jít z domu už před vyvařováním... Ale 2005+ v dobrém stavu opravdu za 30k seženeš v pohodě a dalších 5 let ti vydrží.. Fabka proč ne, ale opravdu pozor aby nebyla horší než to co máš teď (bez legrace). Tj. staré na vrakáč, za Fabku 30 a dalších 10k do ní nasypeš, za rok zjistíš že je shnilá a jen to stříkli bydýčkem přes rez...

hodnocení

0x
Ja bych do toho nešel ty první 16 ventilový 1.4 ky žrali olej a vydírali se vačky lepší volba je 1.4ka s 8 ventilem
petan86*

Taky jsem o tom slyšel, ale spíš jen u verze se 74 kw.

krtek66

Není pravda...olej žraly a žerou jen 16V z roku 2000...sám ho mám tak vím..kupoval jsem to s tím vědomím...já mám 74Kw r.v.2000 a otec má 55kw r.v.2002 ...s vačkama nemám problém ani na jednom autě... 1,4MPi je žebrák...

hodnocení

0x

mám tuto fábii, rok výroby 2005, koupil jsem jí v roce 2010 ojetou bouranou opravenou. Mám jí doteď, najel jsem již 99.000km. Neměl jsem vetší závady mimo ojetých destiček, filtru výměna svíček, ložiska v kolech a drobnosti. Často tahám vlek a již 4 roky karavan.

Spokojenost.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji za podporu při rozhodování.

Ale já neříkám abyste (ne)koupil, jen sděluji svoji spokojenost.

Průměrná spotřeba za 2930dní je průměrná spotřeba 7,050 litrů. Často tahám vlek, karavan a nezávodím.

petan86*
hodnocení

0x

Ahoj mám ted Grande punto, ale předtím jsem užíval s otcem výše zmíněnou fabii, musím říct že fabia je v mnoha ohledech lepší než to punto a asi bude ještě lepší než punto 2.

Punto má menší kufr, horší řazení, horší odezva od kol a celkově to zpracování se mi zda lepší u škodovky.

Co můžu chvalit je vyborný motor 1,2 ktery je spolehlivý a dobře doladěný spolu s převodovkou a taky má fiat výborné brzdy a možná trochu pohodlnější posezení.

Jinak na fabii se od koupě (cca 4 - 5 let) zkazil egr ventil, lambda, obě brzdové prasatka vzadu ( bubny ), rozpadla se vodní pumpa (předchozé majitel ji nevyměnil spolu s rozvody), jinak běžná udržba, najeto cca 2300000 , co se tyče koroze je méně porezlá než moje punto které je o 4 roky mladší a nemá najeto ani 100 tisíc.

Jedničková fabka s tímhle motorem je celkem solidní auto. Jestli máte nabidku za dobrý peníz tak berte.

danys*
hodnocení

0x

Klidně bych do toho šel, je to za pár korun a tímhle motorem nic nezkazíš.

karlosdos*
hodnocení

Děkuji,už si to vyřizuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]