Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia - zadní brzdy

Od: roger123 odpovědí: 3 změna:

Zdravím o5, nedávno jsem chtěl radu o ruční brzdě. Po rozdělání a zkouknutí obou brzd jsem tak nějak konečně pochopil, co je co a jak vše funguje a - lanovoudy ztuhlé nejsou, pracují normálně, pakny jsou ještě docela oka, a bubny mají hladkou plochu a na jejich krajích není žádná hrana, prasátka jsou taky v pořádku a netečou, jedno je nové (zarval jsem odvzdušňovací šroub :D). Po chvilce laborování se samostavy jsem docílil toho že ručka brzdí až tak na 4-5 stupěň, ale když ji za jízdy vytáhnu na 1. zub tak brzda je hezky tuhá a tvrdá, prostě brzdí jak by to mělo. Tak spíše nechápu co a jak teďka. Ten samostav mám nějak vyčistit a pak ten klínek v něm, co je na pružince namazat aby chodil nebo už budou na výměnu? Ty pruižiny tam mi připadají taky ještě v pohodě. Zkrátka moc nevím jak tam ten samostav funguje a jak by měl vypadat, jestli tam ty části v něm, mazat, nebo naopak nemazat, když budu nasazovat buben, jak do něj nasadit ten klínek atd.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Osobně bych jen kompresorem stlačeným vzduchem vyfoukal nečistoty a štětcem a benzínem přečistil zbylé nečistoty+odmastit obložení a suchým čistým hadrem přejet třecí dráhu v bubnu. Nic bych nemazal, protože na vazelínu se ti nalepí prach z obložení a olej steče. Před nasazením bubnu vyzvednout klínek samostavu co nejvýše, při obrušování obložení bude sám padat dolů/níž za podpory pružiny.

hodnocení

0x

Možná napíši blbost, určitě mě někdo z oboru když tak opraví, ale neseřizuje se ruční brzda tak, aby zabírala až na třetím případně čtvrtém zubu? Kdyby mi zabírala ručka hned na prvním zubu, byl bych nervózní z toho, že se to kousne :)

vernon
hodnocení

0x
Neříkají ti Pat a Mat? Od kdy se ručka seřizuje samostavy brzd?
Na vahadle páky ruční brzdy jsou na koncovkách lanovodů matice. Těma to seřiď, aby brzda začala brzdit na cca 2 zubu a plný učinek na cca 4 - 5 zubu.
Klínky samostavů nesmí nikde váznout, pred mamontovánim bubnu musí být vytaženy zcela nahoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]