Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjení bezúdržbové baterie

Od: arny® odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem, potřeboval bych poradit s nabíjením bezúdržbové baterie, protože jsem na netu nenašel uspokojující odpovědi. Jde mi o to, jestli se musí při nabíjení baterie odšroubovat víčka jednotlivých článků nebo ne. Někde se píše, že se to musí, jinde zase opak. Některé bezúdržbové baterie ani víčka nemají, tak tam je situace jasná. Já ale na baterii víčka mám, jen jsou celé přelepené výrobním štítkem baterie, na kterém jsou uvedeny technické informace, výrobce baterie, atd. Myslím si, že ale výrobce s odděláváním víček nepočítal, když je to celé přelepené tím štítkem. Budu rád za Vaše rady a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

5x

Víčka se odšroubovat nemusí a při správném zacházení s baterií se s ní nemusí dělat ani nic jiného (kromě nabíjení, pokud je potřebné), proto se jí také říká bezúdržbová...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak ono zalezi jako mas nabijecku, jestli nejakou modernejsi nebo nejakou kterou nekdo vyrobil v tovarne kde pracoval na fusku , at tu baterku nevyvaris

hodnocení

Nabíječka je tovární výroby. Mám ji půjčenou od kamaráda, takže toho moc o ní nevím. Je celkem malá, nemá v sobě klasický transformátor, takže je to zřejmě na principu spínaného zdroje. Má i ochranu, takže v případě nějaké chyby se odstaví a indikuje error. Nic se na ní nedá nastavit, vše je řízeno automaticky.

olinl
hodnocení

0x
Pokud je v záruce, určitě bych neotevíral a nesloupával nálepku. Jak píše praivo i uvádí výrobci baterií, není nutné po celou dobu životnosti akumulátoru víčka otvírat.

hodnocení

0x

Pokud má baterie víčka, je lepší je otevřít, aby plyny mohly při nabíjení odcházet. Zvlášť, když o nabíjení baterií nic nevíš. Měla by se nabíjet proudem, který odpovídá desetině kapacity.

jentakkkk

To je blbost. Bezúdržbová bateri znamená, že ji není potřeba, kromě jiného otevírat. Při nabíjení a vybíjení dochází k rekombinaci a tudíž články nevytvářejí plyny. Pokud je baterie v háji, a mělo-li by docházet k plynování, otevřou se ty zátky samy, a je to indikátor, že je baterie na vyhození.

jentakkkk® - OK, vycházel jsem ze zkušeností nedávných, dnes už je pokrok dále. Tady je upřesnění: blog.autodily-pema.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]