Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna čelního skla

Od: kristynaa odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chci se zeptat. Popraskalo mi přední sklo a potřebuji ho dát vyměnit. Chtěla bych se zeptat lze ze starého auta ( z vrakoviště) koupit sklo a dát ho do autoservisu na výměnu, nebo se musí koupit nové sklo? Jak dlouho trvá výměna skla se vším všudy? Předem děkuji :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

přes pojišťovnu - přijel jsem na parkoviště jako běžný pracovní den. Do práce přijel pán, předal jsem mu klíčky. Za hodinu mi je vrátil - šel jsem se podívat na auto, podepsal převzetí a bylo hotovo. Výměna na ulici je dnes už běžná, doporučuje se nejezdit s tím třeba 3 hodiny (podle typu lepidla) a lepit to s autem zaparkovaným na rovné ploše.

icakypu

Pokud někdo předá auto po 1h, tak je to prasárna. Nejrychlejší lepidla na trhu vyžadují min. hodinu fixace. Standartní 3-4h.

Předal mi klíče a ukázal, že je vyměněno, na parkovišti stálo dalších x hodin... Jak jsem psal - jsem jel do práce, odevzdal klíčky, pak jen auto zkontroloval a převzal-podepsal. Možná po dalších 6ti hodinách jsem jel domů, ale on to měl na ulici dohodiny hotový.

icakypu

Autosklo je potřeba aretovat do vytvrdnutí lepidla. Až poté sundat aretace a nandat např. plasty pod oknem atd.

Předávat auto s ještě živým lepidlem je min. neprofesionální.

No smluvní servis pojišťovny - to není jako váš osobní servisák, který by měl sklo za půlku a práci za čtvrtku... ti jsou placení královsky ... přitom pojišťovna u nesmluvního servisu bude chtít dalších třeba 1000,- Kč krátit za "neprofesionální práci"

*smich*

hodnocení

0x

Některá vrakoviště provádí i výměny autoskel - ale to bych si velmi dobře ověřil, jestli mají dotyčné sklo a jestli je v bezvadném stavu. Každopádně jsem dosud podobnou možnost nikdy nevyužil a to měním sklo tak jednou za rok, maximálně dva. Prostě nemám důvěru k důležitým dílům z vrakáče. Navíc vše platí pojišťovna, tak proč jít do starého skla

Vlastní výměna- no, buď je možná v servisu, tam si nechají auto zpravidla celý den, ale jelikož já dost řeším čas, tak to už několik let řešíme mobilním přesklíváním - prostě přijede dodávka k nám, do firmy, sklo přehodí během cca půlhoďky a je hotovo. Ovšem vždy se to snažím domluvit na odpoledne, až mám ten den odježděno, aby auto po výměně skla už stálo třeba přes noc. Kvůli vytvrdnutí lepiddla

hodnocení

0x

Podstatná je otázka pojištění. Ale ať už je sklo pojištěné nebo ne, do starého bych nešel. Raději připlatit a mít nové sklo.

A myslím, že autoservis by vám do výměny starého skla vůbec nešel, v krajním případě by ho vyměnili bez jakékoli záruky. Kdybych byl majitelem servisu, tak vám staré sklo nevyměním.

icakypu

Použitá autoskla se běžně mění a většina autoservisů s tím nemá problém.

Občas je lepší staré a originál, než nejlevnější čína. Já s tím problém nemám. Jen je více práce s očištěním.

fik
hodnocení

0x

Záleží na jaké auto,na auta která měla gumové těsnění to jde velmi lehce,na moderní lepená skla bych se na to vyprdnul-s tím můžou být problémy-takové sklo se musí vyřezat strunou,často se podře nebo se mu otrhají hrany-na vrakovišti se s tím moc patlat nebudou-nehledě na to že už může být dodřené nebo jinak poškozené-i následní lepení je komplikovanější,dostat ze skla zbytky starého těsnění aby se dalo natřít primerem. V servisu je to otázka jednoho dne,samotné sklo je vyměněné do hodiny,ale musí se čekat než zatrvdne lepidlo. V případě gumového těsnění je to na počkání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]