Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Od kolika centimetrů se poutáte vzadu v autě?

Od: martinsibor odpovědí: 18 změna:

ANO=míň než 150 cm. NE=150 cm a víc.

doplněno 28.07.18 18:11:

ano====------------------ 25%

ne============------ 48%

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Vždy! - kdo má míň, ten si dá pod prdel sedátko.

doplněno 28.07.18 19:09:

Bývaly situace, kdy připásaní nemuseli být taxikáři a těhotné ženy ... ale doporučovalo se i tak..

Kdo je vzadu a nepřipáše se, může být vrahem toho vpředu.

martinsibor
hodnocení

*asi bych řekl tak že když máš dovolené sedět vpřědu tak vzadu si nemusíš dávat pás ale nemám to ověřené*

Pás je povinný pro všechny pasažéry. Tedy v autech co jsou vybavena- samozřejmě stará hundrtka nebo ticka či ještě F125p s poásy jen ve předu=homologována jen s předními,pak se zadní nepoutá to dá rozum .I když já si je tam doplnil a pak již povinnost připoutat se je.V případě menší výšky atd zase platí-dětská autosedačka (lidově podsedák nebo bobík pod prdel!) a poutat se.

praivo*
hodnocení

3x

Jako řidič auto ani neodbrzdím, dokud nejsou připoutaní VŠICHNI. Nebudu riskovat, že nepřipoutaný cestující vzadu při nehodě přeletí dopředu a zabije mě (nebo spolujezdce).

72mona3*
hodnocení

1x

Občas si nedám pás, ale to jen v případě, že tam není. Jinak vždy. M.

ondrma
hodnocení

1x

První co udělám, po nastoupení do auta je, že bez přemýšlení automaticky sahám pro bezpečnostní pás. A to i v případě, kdy to není nutné (nějaké popojíždění po parkovišti, couvání apod.)- zkrátka už to dělám automaticky.

Jednou je to v zákoně a jsou za to celkem vysoké pokuty, kterou bych dostal úplně zbytečně. Pás mi nepřekáží, nevídím důvod proč se nepřipoutat. A hlavně, v případě nehody, za to můžu být ještě rád.

majsterjoe*
hodnocení

1x

Od: martinsibor

včera 18:19

*ok můj názor v autě vpředu se nepoutám a v zadu se poutám ale když se mi zasekne pás tak si ho nedám*

Cože? Jak jako? Kde, kdy co a proč?

cicky
hodnocení

0x

V autě se nepoutám ani "vzade".

martinsibor
hodnocení

*ok můj názor v autě vpředu se nepoutám a v zadu se poutám ale když se mi zasekne pás tak si ho nedám*

V to případě jsi hazardující magor. Nikoliv hrdina.

praivo*

A potenciální vrah.

hodnocení

0x

Vždy. A pokud uvažuješ nepoutat nějaké dítě, tak se zamysli znovu.

mot
hodnocení

0x
doporucuji se nepoutat vubec. kdyz nabourate, tak v pohode vypadnete z auta a nemuze se vam stat, ze uhorite!

Vážený, svou odpovědí porušujete pravidlo potadny Z1

vernon
Takové případy se sice stávají, ale je jich méně než šafránu! Doporučovat se nepoutat je zhovadilost nejhrubšího zrna, v autě se musí vzdy připoutat všichni!
Airbag dokáže nepřipoutanou osobu v pohodě zabít i při slabším nárazu!
Výjimku tvoří couvání, pokud si to z autoškoly pamatuji přesně.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kdyz pominu to ze je to v zakone? tak snad kazdy normalni se clovek se pouta

Juro-žel ne každý se má rád a tudíž se nepoutá neboť v tom vidí jen buzeraci státu a osobní omezení ,ne ochranu svého zdraví!

hodnocení

0x

Opověď je jednoduchá :

autoweb.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]