Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké koupit auto?

Od: dejavu* odpovědí: 28 změna:

Potřebovala bych nějakou slušnější ojetinu, do kt. by se dala dát mříž, ev. nejlépe by ji tam už měla, abych mohla vozit v zavazadlovém prostoru psiska, aby to žralo co nejmíň, byly levné náhradní díly, tak do 150 000 - tedy asi nějaký menší kombík a ne auto německé, měli byste nějaký tip, milí kolegové a kolegyně? Díky za váš čas a zamyšlení.

doplněno 23.12.09 20:40: Taky jsem si uvědomila, že bych potřebovala auto s nízkou přední kapotou, aby bylo vidět pořádně před sebe.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Škoda fabia verze I. Combi 1.4 MPi = benzín. Nejlépe s motorem 55 kW. Pokud jezdíte delší trasy tak Diesel 1.9 SDi. Vše s počtem najetých KM do 100.000. *cteni*

stirecek*
hodnocení

0x

Musíte najít kompromis mezi spotřebou, servisem a velikostí. Ono vše dohromady nejde a když nechcete německé, tak už mnoho na výběr nemáte, když nepočítám škodovku jako více méně německé auto se vším všudy. Zbývají francouzi, ale ještě je třeba si ujasnit, kam a kolik budete jezdit pro výběr motoru.

francouze prosím nebrat, nemají zas až tak dobré reference. Když tak už francouzsku, ale to už jsme mimo téma *smich*. Ford focus Ok nebo Ford Mondoe - to je "lambada" *klik*, ale zase ta cena. ups.

doplněno 23.12.09 20:52:

pardon ""Mondeo""

dejavu*
hodnocení

Francouzku nechci, chrčela by mi tam to jejich errrrrrr a nervovala by mne tou jejich tajlí a když by na ni přišly zvrhlé choutky, ještě by to tam opatlala šlehačkou *frajer*

dejavu*
hodnocení

No, myslela jsem něco jako Ford Focus třeba... spíš jezdíme po městě a přes víkend po výletech, to je tak do 100 km.

perda*

Nechci rýpat, ale myslím, že evropský Ford je také německý. ;)

doplněno 23.12.09 20:50:

Edit: Ale s Focusem 1.6 benzín určitě neuděláte chybu.

www.tipcar.cz/rec/...

raadek*
Ja bych doporucil Toyotu Avensis. 1,6 nebo 1,8 benzin. Bezproblemovy podvozek, vynikajici motory. Vysoka spolehlivost, tudiz zadne drahe opravy. Nezajimava pro zlodeje. R.
dejavu*
hodnocení

To je pěkné auto a nemá moc drahý servis?

dejavu*
hodnocení

Ještě dotaz k té Toyotě, dá se sehnat v téhle ceně s klimatizací, prosím?

dejavu*
hodnocení

Manžel je přesvědčen, že auta jako VW a Audi a tak se hodně kradou, proto dal tuhle podmínku. Mně je to celkem jedno, jezdívala jsem Fordem Capri a ani ho nemusela zamykat, jaká to byla plečka, dokud to jelo, tak to bylo fajn. :-D

perda*

Tak jestli jde hlavně o krádeže tak na prvním místě jsou stále škodovky. ;)

dejavu*
hodnocení

A tu naší furt ne a ne ukradnout :-D *smich*

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

no tak dacia logan, místa je v ní dost i pro několik čoklíků, když bude bez klimatizace, bez elektrického stahování oken, bez ABS, jen se 2 airbagy atd., dostanete se s cenou ještě níž než 150 tisíc

dejavu*
hodnocení

Tu Dacii mi už doporučoval tatin, je zajímavá, ale příjde mi trošku už moc velká a vysoká.

raadek*
Avensis ma srovnatelne ceny jako nemecka auta. Velikou vyhodou je, ze cesi proste japonska auta moc nekupuji, tudiz jejich cena jako ojetin je velmi zajimava. Pokud si ho koupite od prvniho majitele bez prostrednika s radne vedenou servisni knizkou, ceka vas pouze klasika. Brzdove desticky, kotouce, olej, rozvody atd. Dulezity je ovsem autorizovany servis, ktery je drazsi, ale profesionalni. Nejhorsi pro japonska auta jsou zlate ceske rucicky v garazovych servisech. R.
raadek*
Myslim, ze budete mit spise problem sehnat Avensise bez klimatizace. Mrknete se na TipCar.cz R.

Nevím jak Toyota, ale autorizovaný servis Hondy je podle mých zkušeností cenově srovnatelný s autorizovaným servisem Škodovky. Je to samozřejmě dražší než garážservis, ale vzhledem k tomu, jak často a na co servis potřebuji, tak to není žádná hrůza.

otázka zněla menší kombík s levnými ND (a malou spotřebou). To že by byl Avensis . . . no takto tedy za sebe opravdu nevim . . . *ee*. Fabie jede za 6až7l.

raadek*
Kdyz jsem miro videl ty hafany tak jsem navrhl Avensis. Samozrejme, ze jeste lepsi co se tyka spolehlivosti, je mensi Toyota Corolla. Osobne si myslim, ze je lepsi spolehlive auto s drazsim servisem nez nespolehlive s levnejsim a Skodovka nema zrovna levny autorizovany servis. R.
nespokojenyurednik

ale není německá jako focus, nemá německý motor jako fabia, velký kufr je výhodou a do vysokého auta s e pohodlněji nastupuje i sedí

qwert*

Renaul Kangoo, Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Fiat Doblo Cargo.
Sedněte do toho jednou a už nebudete chtít nic jiného.

Lada Kalina, 5.500 eur , ekvivalent v Kc =x25 kurs.

hodnocení

0x

1, auto od duchodce garazovane, od tzv. vikendoveho ridice, muze byt starsi, protoze se o nej dobre staral.

2, soucastky za hubicku = Skoda , combi , se zamykanim prevodovky Construct a podobne. Takove to "na laciny olej do prevodovky". Kdyz vyzaduje (vyrobce doporucuje) drahy olej, budou drahe i soucastky do nej.

3, spotreba = verze LPG. Prip. naftak mensiho objemu, tzv. hladky diesel (nevim, jak ty novejsi, u starsich modelu bylo turbo nejporuchovejsi soucastkou motoru).

pepanek*
hodnocení

0x

toto se mi zdá být velmi pěkné sauto.cz/...

nespokojenyurednik

chybí tam informae o úplné servisní historii, stav ujetých kilometrů dle mého názoru neodpovídá realitě, ale je to jen můj názor

dejavu*
hodnocení

Děkuji moc všem za cenné rady a nápady. *slunce*

stirecek*

Když jsem radil francouze, tak jen proto, že jste nechtěla německé auto a vy hned na mě s focusem *zed* Myslím, že to je rozumná volba, sám jsem ho měl ve verzi kombi diesel a nikdy žádná závada, naprosto bezporuchový vůz! Na rozdíl od japonců má výrazně levnější servis, protože se dají sehnat náhrady za třetinové ceny originálů, tohle u japonců bohužel nejde. Navíc vzhledem k objemu motoru 1,8 spadá do nižší sazby pojištění. U benzínu ve městě je nutno počítat se spotřebou kolem deseti litrů. Taky mě rozesmálo to, že se německé vozy jako audi a vw kradou*ee* no možná jo, ale určitě ne v cenách cca kolem 150tis kč*smich*

1jara*
hodnocení

0x

Fábii 1,4 TDi nebo SDI bez turba, je línější ale ušetříte si náklady na opravu turba. Motory téměř bez poruchové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]