Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych nějakou slušnější ojetinu, do kt. by se dala dát mříž, ev. nejlépe by ji tam už měla, abych mohla vozit v zavazadlovém prostoru psiska, aby to žralo co nejmíň, byly levné náhradní díly, tak do 150 000 - tedy asi nějaký menší kombík a ne auto německé, měli byste nějaký tip, milí kolegové a kolegyně? Díky za váš čas a zamyšlení.
doplněno 23.12.09 20:40: Taky jsem si uvědomila, že bych potřebovala auto s nízkou přední kapotou, aby bylo vidět pořádně před sebe.
Musíte najít kompromis mezi spotřebou, servisem a velikostí. Ono vše dohromady nejde a když nechcete německé, tak už mnoho na výběr nemáte, když nepočítám škodovku jako více méně německé auto se vším všudy. Zbývají francouzi, ale ještě je třeba si ujasnit, kam a kolik budete jezdit pro výběr motoru.
francouze prosím nebrat, nemají zas až tak dobré reference. Když tak už francouzsku, ale to už jsme mimo téma . Ford focus Ok nebo Ford Mondoe - to je "lambada"
, ale zase ta cena. ups.
pardon ""Mondeo""
Francouzku nechci, chrčela by mi tam to jejich errrrrrr a nervovala by mne tou jejich tajlí a když by na ni přišly zvrhlé choutky, ještě by to tam opatlala šlehačkou
No, myslela jsem něco jako Ford Focus třeba... spíš jezdíme po městě a přes víkend po výletech, to je tak do 100 km.
Nechci rýpat, ale myslím, že evropský Ford je také německý.
Edit: Ale s Focusem 1.6 benzín určitě neuděláte chybu.
no tak dacia logan, místa je v ní dost i pro několik čoklíků, když bude bez klimatizace, bez elektrického stahování oken, bez ABS, jen se 2 airbagy atd., dostanete se s cenou ještě níž než 150 tisíc
Nevím jak Toyota, ale autorizovaný servis Hondy je podle mých zkušeností cenově srovnatelný s autorizovaným servisem Škodovky. Je to samozřejmě dražší než garážservis, ale vzhledem k tomu, jak často a na co servis potřebuji, tak to není žádná hrůza.
otázka zněla menší kombík s levnými ND (a malou spotřebou). To že by byl Avensis . . . no takto tedy za sebe opravdu nevim . . . . Fabie jede za 6až7l.
ale není německá jako focus, nemá německý motor jako fabia, velký kufr je výhodou a do vysokého auta s e pohodlněji nastupuje i sedí
1, auto od duchodce garazovane, od tzv. vikendoveho ridice, muze byt starsi, protoze se o nej dobre staral.
2, soucastky za hubicku = Skoda , combi , se zamykanim prevodovky Construct a podobne. Takove to "na laciny olej do prevodovky". Kdyz vyzaduje (vyrobce doporucuje) drahy olej, budou drahe i soucastky do nej.
3, spotreba = verze LPG. Prip. naftak mensiho objemu, tzv. hladky diesel (nevim, jak ty novejsi, u starsich modelu bylo turbo nejporuchovejsi soucastkou motoru).
Když jsem radil francouze, tak jen proto, že jste nechtěla německé auto a vy hned na mě s focusem Myslím, že to je rozumná volba, sám jsem ho měl ve verzi kombi diesel a nikdy žádná závada, naprosto bezporuchový vůz! Na rozdíl od japonců má výrazně levnější servis, protože se dají sehnat náhrady za třetinové ceny originálů, tohle u japonců bohužel nejde. Navíc vzhledem k objemu motoru 1,8 spadá do nižší sazby pojištění. U benzínu ve městě je nutno počítat se spotřebou kolem deseti litrů. Taky mě rozesmálo to, že se německé vozy jako audi a vw kradou
no možná jo, ale určitě ne v cenách cca kolem 150tis kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.