Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Prosím vás,můžete mi sdělit kam se mám obrátit se svou stížností na provedenou TK,která nesplnila svoje povinnosti?
Bůhví jak to bylo, v ČR se až do roku 2006 evidoval TYP MOTORU + VÝROBNÍ ČÍSLO MOTORU
Po roce 2006 se eviduje pouze TYP MOTORU
Dnešní technický púrkaz už ani nemá kolonku kam by se psalo výrobní číslo motoru
Problém je v tom, že i starší formuláře TP jsou pořád v platnosti a zatím nikdo nenařídil jejich výměnu
Takže pokud je v TP uvedeno i číslo motoru, musí technik STK zkontrolovat i číslo motoru, protože stát, zastoupený Ministerstvem dopravy od roku 2006 nerozhodl o tom, že se výrobní číslo motoru přestane kontrolovam, když se přestalo evidovat...kdo ho má zapsané tomu se kontroluje, kdo to nemá u toho se nekontroluje...To je česká realita
Takže pokud má někdo v TP zapsané výrobní čoslo motoru a dá si tam stejný typ motoru s jiným výrobním číslem, má problém...dá se to vyřešit tak že se dojde s TP na úřad a požádá se o výmaz výrobního čísla z TP...ale každý normální člověk jistě uzná, že je to zbytečná administrativní buzurace a kdyby stát chtěl, nemusel by občan v tomto případě počínaje rokem 2007 NIKAM...ale ministerský úředník je tam někdy k hovnu a problém lidí a jejich životní situace, to nikoho nezajímá...zbytečné docházení na úřady a zbytečné zapisování nebo přepisování kravin v TP má i jistý ekonomický dopad, lidé si kvůli kravinám berou zbytečně volno které mohou využít jinak...já bych to na Vašem místě vidělů sůpíš jako stížnost na ministerského úředníka, který sice navrhnul jiný formát TP bez kolonky na výrobní číslo motoru ale nedořešil další souvislosti..
a ještě doplňuji, že politici poslanci ani ministr často něvědí, jaké problémy mají ve svém životě občané...a úředníkům MDCR je to jedno, protože si je nikdo nepozve na kobereček a nenařídí jim, že do roka a do dne předloží návrh na radikální zjednodušení všech věcí kolem registrace vozidel, aby občan nebyl zbytečně zatěžován a aby technická prohlídka vozidla řešila skutečný technický stav a skutečnou bezpečnost a ne administrativní kraviny...
Pí Reidlová- zatím tu ale ještě napadlo jak jste přišla na to že motor který tam je patří do Espase a ne do auta co jste koupil,jak jste došla na to že ten motor je jiný typ.Pokud něco takovéhom chcete tvrdi,t musíte na to mít důkazy!
To ne já, ježkovo voči, jsem obyčejná ženská, která se brání podvodnému jednání. Motor klekl ,tak jsem celé auto nechala odtahovkou odvézt k odborníkům, ti ten motor rozebrali a nafotili a doporučili postup se bránit, nicméně podle názorů zdejších zůčastněných /měli málo informací/,to i tak nebude jednoduché.Teď mi tam dali originál.Oprava by měla být hotová příští týden.
No já nevím právě že viděli "ženskou" tak se třeba na Vás chtějí namastit a tvrdí že ten motor co tam je tam nemá bbýt a že odešl do "věčných lovišť " přitom to vůbec nemusí být pravda. mně taky po mojí nehodě mechanik-majitel servisu při odtahu tvrdil že je to TOTÁLKA. Oprava bez odtahu stála asi 1500kč ,auto po opravě svépomocí (vyčistění sáni doplnění kapalin nového vzd.filtru+ servisem výměna čelního skla za 300kč nad limit z PR , jezdí-jezdilo doposud (mám je tzv depozitu).U nich by tato banální oprava stála min. 15 spíše 20 000kč!
To si nemyslím, odtud vítr nefouká Ta opravna má skvělou pověst a já viděla, co mi prodali v rádoby způsobilém autě.Najela jsem s ním od koupě cca 1500km.
Na Ministerstvo dopravy.
Musí souhlasit typ motoru, číslo není podstatné. Tak buďte ráda, že jste prošla a na stížnost zapomeňte.
@riedlova: Není podstatné, z čeho je ten motor, podstatný je jeho kódové označní. A pokud souhlasí, tak je vše v pořádku. Ovšem pokud nesouhlasí, pak někdo vyrobil "šméčko", ale bohužel bude na vás to "šméčko" prokázat a prosadit jeho nápravu.
A tu kravinu s těmi bazary jsem raději nevzal na vědomí. Píšu vám, jak by to mělo být podle zákona.
Děkuji za odpověď. Automobil prošel,ale nesouhlasí číslo motoru,
Nesedí ani typ motoru.Místo motoru do Renault Master tam byl namontován motor z Renaultu Espace.Podle vašich odpovědí co jsem četla,netlačíte bazarům káru?
Pokud jde něco opravit tak to člověk vydrží,ale já musela do opravny a musím nechat vyměnit celý motor včetně turba.Předpokládaná cena je 60-70 tisíc. Tohle smrdí podvodem a já tam pošlu kontrolu.
Prosím tě ZAPOMEŇ na výše uvedené rady, hlavně od Satam, aby ses obrátila na ministerstvo dopravy. Jestli mají provozovatelé STK z něčeho vítr, pak je to inspekce z DEKRA. Pokud STK pustila auto s jiným číslem motoru, je to skoro na její zavření. Řešil jsem podobný problém (koupil jsem auto, které STK prošlo díky známostem prodávajícího s každou pneumatikou jinou a chybějící částí výfuku). Když jsem jim pohrozil, že se obrátím na DEKRu, volali mi každých dvacet minut a o překot nabízeli různá řešení. Vše se uvedlo do pořádku během 24 hodin.
Takže dekra.cz
A ode kdy je top na zavření? Pane Jezevče víš ty vůbec že číslo motoru se již pár let neeviduje?Takže jediný kdo napsal blábol jste Vy!Alespoň s číslem motoru!
Jina Dekra stejně jako STK podléhají ministerstvu dopravy takže je možná stížnost i tam. Nakonec MDCR má přímo odbor zabývající se tímto...
Číslo motoru se neeviduje, ano, spletl jsem se, měl jsem samozřejmě na mysli VIN. Máš pravdu, že obrátit se na ministerstvo dopravy samozřejmě LZE, ale efekt je bídný, jednání zdlouhavé a získání skutečné odpovědi téměř nemožné. Taky jsem podobnou věc s ministerstvem řešil. Po měsíci mi poslali dopis, kde opsali moji otázku a přiložili sedm stránek citací zákona. Přitom se na můj dotaz dalo odpověděě ANO - NE a já nic jiného ani nepožadoval...
Mohla by jste prosím popsat, čeho přesně se vaše stížnost týká? Podle vašeho textu technici na STK odhalili jiný typ motoru, ale to je jejich náplň práce a na to si asi stěžovat nejde.
A nebo vám jde o to, že tento vůz již dříve prošel někde STK, vám byl prodán jako v pořádku a nyní je problém? Ani v tomto případě bohužel nemáte naději uspět se stížností, nikdy jim nedokážete, že v tu chvíli tam nebyl správný motor a oni to jako "přehlédli". A není v tomto státě ani žádný úřad, který by měl zájem něco okolo STK skutečně řešit.
co ma technicka spolecneho s tim ze jste si nechala namontovat/ nekdo vam namontoval spatny typ motoru do auta, oni zkontrolujou jestli sedi to co je psane v technicaku s tim co je v aute, pokud nesedi je to chyba ale ne technika stk
Nic jsem si nenechala namontovat ani mi nikdo nic nenamontoval.Děláte ukvapené úsudky neboť máte málo informací.V tom to vězí,že mě podvedli,protože dali razítko na něco na co neměli. JIný motor vybroušené číslo a i jiný typ motoru. A mám fotodokumentaci i svědky, kteří mi dosvědčí,že je zde něco v nepořádku. Bude to předmětem šetření.
no ono to tady prave malokdo chape co vam vlastne vadi, z toho popisu to moc srozumitelne neni
na vybrousenem cisle neni naprosto nic spatneho, to tam ani byt nemusi, a kdyz vemu to co jste psala tak neco nesedi, pokud teda auto nevyjelo uz z tovarny se spatnym motorem a jinym typem tak ho nekdo vymenit musel, skritci kteri neco udelaji pres noc byvaji jen v pohadkach
Ano,chápete to správně. Firma koupila nepojízdný automobil od prvního majitele,vyměnila díly, které musela-tzn.motor,turbo,a jiné neodpovídající originálu ,zprovoznila ho a potom ho dala do nabídky prodeje na net poté co prošlo TP u firmy, co dala razítko o způsobilosti. Evidenční prohlídku jsem nemusela dělat a přepsání proběhlo hladce,protože to bylo do 10ti dnů. Bohužel,motor brzy zkolaboval a jsem nahraná.Technik mi řekl po rozebrání co zjistil,že to je na zavření a proto tyto dotazy. Za některé děkuji,za jiné ne.
Půjdu po obou. Myslím,že technickou prohlídkou by na ten podvod přišli,ale že zřejmě spolupracují nechali to být. Možná,že toto provádějí už nějakou dobu a teď se ucho utrhlo. Doufám,že když projdou kontrolou budou se muset zpovídat ,popřípadě se najdou důkazy o podvodech.Rozhodně to být nenechám.
ja to myslel tak ze na technicke mohlo byt auto jeste s puvodnim motorem a po technicke se motor vymenil
Samozřejmě že konkrétní technici STK úzce spolupracují s tím, kdo jejich STK zásobuje prací...bohužel vztahy s některými dovozci aut jsou dle mého názoru nastandardní...fuguje to asi tak..."hele , láďo, napiš to..." a láďa napíše...
technik STK se bude smát a bude tvrdit, že v momentu kdy bylo auto přistaveno, bylo vše ok...a jakýkoliv problém mohl vzniknout až po odjezdu vozidla z linky STK...
Jedinou efektivní cestou by bylo STK zestátnit a podřídit je konrétnímu státnímu orgánu...To že strát předal tytzo kompetence soukromám firmám dle mého názoru není ve prospěch občana...
zestatnit? jako vtip dobry , co takova ceska posta, ceske drahy? tam to jako je vsechno v poradku? je to o lidech a ne o majiteli firmy, taky nemam problem domluvit emise nebo stk a proc bych to delal? dneska mu domluvim technickou a zitra mi srazi decko na prechodu protoze kapku spatne mu to brzdi? NE DIKY
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.