Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné pojištění auta

Od: ogar odpovědí: 14 změna:
Prosim o radu. Prodal jsem auto, kterému bych měl příští měsíc zaplatit ppjistku na další rok. Psal jsem mail na pojišťovnu, že chci smlouvu zrušit. Ke zrušení chtějí předložit kopii vélkého techničáku jako doklad, že vozidlo změnilo majitele. Podle mě na to pojišťovna nemá právo. Proč by někde v jejích záznamech měly figurovat údaje o novém majiteli? Navíc si myslím, že když bych nic nadále neplatil, logicky bude pojištění zrušeno.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pojišťovny si vymýšlí všechno možné. Pošlete jim kopii ORV (velkého TP) po převodu, začerněte jméno a adresu nového majitele a to jim musí stačit. Stačit jim musí i kupní smlouva, i když vám budou tvrdit, že nestačí.

doplněno 24.07.18 16:47:

@jabraka: Ano, původní pojištění ztrácí účel. Ale ne platnost. Pojišťovně je jedno, že auto má 2 povinná ručení, ty musíš to své zrušit.

Většina pojišťoven nevybírá pojištění po čtvrtletí. Je to otázka výše splátek a dohody s pojišťovnou. Já třeba platím jedno auto měsíčně a další 2 auta ročně.

Takže prosím, nedávej sem matoucí a nepravdivé informace.

asd1
hodnocení

3x

A vy velký techničák máte? Pokud vím, tak ho má nový majitel a vám ho ukazovat nemusí... Mmch. vlastníka určuje kupní smlouva, to musí pojišťovně stačit...

Neplatit nefunguje, automaticky prodlouží a ukončí až po delší době (aby měli pojistné). Prokazatelně oznamte změnu vlastníka a požadujte ukončení dle záíkona.

hodnocení

0x
Já když jsem prodal auto, stačila jim kopie kupní smlouvy.

danys*
hodnocení

0x
Není problém údaje o majiteli začernit.

jabraka*
hodnocení

0x

Nový majitel je povinen po přihlášení vozidla je pojistit.Tím ztrácí účel i staré pojištění.

Dále.většina pojišťoven pojištění vybírá po čtvrtletí.

JABRAKA

Není povinen, pokud má auto zatím pořád platné povinné ručení*smich*

Jardo, tak to není. Satam má pravdu.

hodnocení

0x

Já tohle vždycky řeším osobní návštěvou pobočky po prodeji auta.
Pro jistotu si beru kupní (prodejní) smlouvu, ale nechtěli vidět nikdy nic - zkušenost mám s ČP, ČPP a Generali.

hodnocení

0x

Vy jim opět v e-mailu napište,že TP-ORV neurčuje vlastnictv a že toto vyžadují protiprávně,dále, že v předešlém e-mailu jste oznámil ukončení smlouvy k nějakému datu neboť od tohoho data nejtse povinen mít uzavřenou smlouvu. podpis a hotovo pokud by opět něco vyžadovali-nasledoval by dotaz na základu čeho toto vyžadují-opět protiprávně!

kolemdouci

Ukoncit smlouvu lze podle sjednanych podminek. A jednou z nich je napr. zmena majitele nebo napr. 3 mesice pred dalsim sjednanim na dalsi rok. Neznam pojistovnu, ktera zrusi probihajici pojisteni jen na zaklade toho, ze vy chcete a ze jim uznamite, ze uz nemate povinnost platit. Pojistovna chce jen doklad, ze doslo k duvodu pro predcasne ukonceni smlouvy. A ten duvod jste povinnen prokazat, pokud chcete smlouvu ukoncit. Ze zadaji zrovna tech. prukaz je chyba pojistovny.

Ten důvod ale chce pojištovna protiprávně Nikde není zakotveno že MUSÍM doložit zápaisem v TP-ORV!max ,jak jsem dokladoval vždy, Kupní smlouvou!

Všem, kdo tvrdí, že pojišťovna chce zápis v TP neoprávněně, bych doporučil přečíst si pojistné podmínky, které svým podpisem převzal a odsouhlasil. U hodně pojišťoven je toto předložení již zakotveno.

asd1

Pokud pojistné podmínky odporují zákonu a znevýhodňují jednu stranu, tak je zákon nad smlouvou...

ogar
hodnocení

Všem vám děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]