Nejste přihlášen/a.
Ahojte,už skoro rok mám nepojizdné auto u domu automechanika,auto je ve špatném stavu,tak jsme se dohodli,že ho odveze na vrakáč(je nepojizdné),už to trvá skoro rok a nic,povinné ručení končí v půlce srpna,pak jsem jo zrušila,technická je dávno propadlá(asi v dubnu),co by se stalo kdyby to auto tam stálo dál,když už je technická propadlá a bude bez povinného ručení?děkuji.PS:někde jsem četla o pokutě za každý den bez povinného ručení .
Zajděte na vrakoviště s doklady o vlastnictví auta a požádejte je o likvidaci. Obvykle si ho sami odvezou a vy dostanete doklad o ekologické likvidaci. Pak na Registr vozidel a požádáte o zapsání zániku vozidla. Tím vyřešíte základ.
Co se povinného ručení týká, můžete očekávat dopis od CKP (kancelář pojistitelů) s výzvou k doplacení povinného ručení ve zvýšené sazbě za každý den, kdy auto PR nemělo.
Technická se neřeší.
Každý den, která dále do likvidace auta promeškáte, vás bude stát další peníze. Takže neváhejte a urychleně konejte.
- tak já zvednu svůj mobil, vytočím telefonní číslo na vrakáč a domluvím se, kdy si pro ten vrak přijedou..
- ve smluevenou hodinu zvednu zadek, vezmu dokaldy k autu a půjdu jim ten vrak předat...sundám značky a ty vám přinesu domů spolu s dokladem o převzetí autovraku...si pak auto na úřadu definitivně odhlásíte...ale pokud se vám nechce zvednout se a začít se o své povinnosti vážně starat, protože ležíte u počítače,. skočím tam a vše vyřídím za vás...
váš opatrovník
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.