Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přednost chodcům při odbočování na křiž

Od: frantisfiala odpovědí: 11 změna:

Jde mi o křižovatku v Praze: Novodvorská : Mariánská.

mapy.cz/...

Proč při odbočování z Novodvorské doprava na Mariánskou, musím dávat přednost chodcům, když jsou na semeforu šipky?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Samozřejmě, že musíte dát chodcům přednost. Chodci mají taky zelenou a proto mají před Vámi přednost. A kdybyste si toho náhodou nevšiml, máte vedle té "své" zelené zcela jasné upozornění v podobě žlutého chodce.

Naufrago - jestli chodec vidí, nebo nevidí, co má tazatel na semaforu je zcela lhostejné. On má na svém semaforu zelenou, což jednoznačně znamená, že může přecházet. To samozřejmě neznamená, že se nemusí rozhlédnout a může se bezhlavě vrhnout na přechod.

Já přeci vím, že je to lhostejné. Chtěla jsem jen ukázat, že tazatelovo uvažování je chybné taktéž kvůli tomu, že chodec nevidí na jeho semafor, tudíž po své zelené přechází, a tazatel by se tedy na něj řítil naprosto "ze zálohy". Nepochopeno, nevadí.

hodnocení

2x

Presne proto, ze mas na semaforu i chodce.

A taky proto, že chodec tu šipku nevidí, tak asi neví, kdy "nemá" na přechod vstupovat *dril* takže si tam v klidu začne přecházet (já se tedy i tak rozhlédnu, ale 90% lidí ne) a přijede někdo, kdo si myslí, že nemusí dávat přednost... super!

majsterjoe*

Chodec vidí, má tam taky semafor.

majsterjoe, kde vidí chodec semafor toho auta s tou šipkou k odbočování? Možná jsem tupá, tak se omlouvám, ale mám zato, že chodec vidí jen "svůj" semafor.

Zelenej + rudej panacek pro chodce a oranzovej pro ridice > to staci.

hodnocení

2x

Protože tak je to stanoveno v zákoně.

vernon
hodnocení

0x
A co jako že jsou tam šipky? Co to má s tím společného?

matejkol
hodnocení

0x

Ano, musíš.

hodnocení

0x

Řidičák jste koupil ve výprodeji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]