Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk z rozvodového řemenu?

Od: martinpeugeot® odpovědí: 4 změna:

dobrý den, prosím o odpovedi na tuto otázku :

motor peugeot 1.4 KFX 1.4

...jak se projevuje volný rozvodový řemen? Může mít za následek hluk motoru?

Motor vydává hluk takové zarachocení - není to klasické klepání ostré kovové...zvuk se objeví bud při řazení tj při práci se spojkou, pokud spojku velmi pomalu mačkám tak nic neslyším, pokud mačkám normálně tak někde v motoru zarachotí a je to cítit na pedálu spojky... nebo při akceleraci na prázdno, i na volnoběh je tam sylšet takové tupé lehké zaklepávání . Není možno zjistit odkud to jde, z kabiny auta se zdá že to jde od místa převodovky-spojky, pod kapotou se zdá že z motoru...

při normální jizdě na jakýkoli stupen ten zvuk není...

taky ještě jedna věc - kdyz je auto stojí a běží motor na volnoběh a zmačku spojku tak to lupne, pokud motor vypnu tak pri zmacknutí spojky nic nelupne...

vyměnil jsem spojku za novou (valeo orig i se spojkovým ložiskem), nepomohlo, pak dále jsem vyměnil jinou starou převodovku-nepomohlo, zbývá pak jedine hluk z klikovky - klikovka má určitou axiální vuli - muze to byt ten problém? Nebo uložení vačky?

ventily jsou ok hluk z nich to není

jinak se mi zdá že rozvodák je pomerne volný /má najeto od výměny cca 15 tis km)

v kazdem servise mi rekli neco jiného

jeden že předlohový hřídel prevodovky je volný na ložisku - ale pokud mám zařazenou 1, stojím lehce pustím spojku tak to zarachotí (ale hřídel převodovky se přitom neotáčí) /převodovka muze byt vadná i ta druhá/

druhý že spojka spojka vyměněna a beze zmeny, ledaže by na spojkové ložisko tlačila ta vidlčka křivě

třetí že klikovka zjistil jsem jen vetsi axialni vuli to může být ono

díky moc

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lety prověřený kvalitní motor v celé škále pežotů a citroušů . To vám nejsou schopni poradit na peuclubu? Odkud jste? Volný rozvoďák se mj projeví tím že může velmi lehce skočit o zub dva a je vymalováno.jednoduchá kontrola sundat kryt a zjisti alespoň rukou jeho napnutí. Pokud sundáte celý kryt a zkusíte to ,tak měl by jít správně napnutý otočit mezi vačkou a klikou o 90°.

hodnocení

zkoušel jsem to a jde otočit rukou více nez 90 stupnu cca tak 130 (za studena), preskocený to není kontroloval jsem to (aretacni kolicky na ozubeném kole vacky a setrvacniku)

primárně jde o to krátkodové zarachoceni viz text výše, projeví se až po zahrátí, při studeném motoru nic nepozoruji...

taky tři servisy a každý má jiný názor (motor zkoušeli)

co tedy způsobuje že cítím na pedálu spojky vibraci (presne kopirujici to zarachoceni) nebo co to muze vse způsobovat?

pokud je takto volný muze způsobit nějaký hluk?

jinak jsem sev Morava ...

diky

Škoda,já JH,(ale tuším že jsem se již jednou ptal!)pokud jde lehce přetočit víc pak došponovat. ten zvuk nevím ale od rozvodů spíše ne,pokud by byl volný řetez pak snad ale takto? Netuším co by to mohlo být pokud bych slyšel na v.l uši pak snad ale takhle?

hodnocení

rozvody zkontrolvány a upraveny vse jak má být, presto to klepe dál, není to zvuk ostry ale tupy takový hrrr hrrr a je slyšet při prudším zatížení nebo odlehčení motoru napr zaturování, pri stále jizde to neni pozorovatelné, mel jsem ruku na motoru jak je drzak k ulození motoru a při tom zavrceni to je citit na tom telese (jakoby nekdo bouchal) ( zároven jak jsem psal je to cítit do pedálu spojky) takže muzu vyloucit prevodovku i spojku a asi je vadná klika - ložiska...? dá se to nějak ověřit at to nerozdelávám zbytecne? diky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma spojkové ložisko

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]