Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlášení nehody viníkem

Od: laubik® odpovědí: 6 změna:
Měl jsem nehodu, starší pán mě naboural na kruhaku. Nedal přednost... Přivolané policii řekl že je to jeho vina atd . Já jsem to nahlásil na jeho pojišťovnu a potom mi řekli, že se musí čekat až to nahlasi také on. V servisu mi říkali že pokud to on nenahlasi tak mám smůlu.Je to možné? Škoda na mem autě asi 100000.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jako likvidátor jsem nikdy nepotřeboval nahlášení viníkem, pokud řešila PČR. Stačil mi protokol, často i bez určení viníka od PČR. popis události a potřebná data má pojišťovna k dispozici. Urgujte u pojišťovny a požadujte písemně vyjádření k prodlení.

hodnocení

2x

nemám osobní zkušenost ale přiklonil bych se k tomu, že pokud byla na místě PČR a řešila to=není třeba hlášení viníkem!

hodnocení

1x

Čekání je na nic. Tlačte na jeho pojišťovnu s policejním protokolem v ruce, pojišťovna má páky, jak ho k hlášení donutit. V extrémním případě jsem cca před 15 lety udělal ze stejného důvodu na ČP kravál a za 20 minut jsem odcházel s vyplacenými penězi za škodu bez toho, že byla škoda viníkem nahlášená.

hodnocení

0x

Nenahlásí, opravdu máte smůlu. Nemáte u své pojišťovny přímou likvidaci, že by škodu řešila a následně si škodu vyřídila vaše pojišťovna?

hodnocení

Tak to netusim. V servisu mi poradili abych to dal moji pojišťovně aby jednala za mně v zastoupení. Na mé pojišťovně byla slečna která věděla asi tolik co já...

amapyvis
hodnocení

0x

Pojišťovna je tu od toho, aby v případě, že bude její pojištěnec povinnen zaplatit škodu, tak jí zaplatí.

Pokud osoba, která je odpovědná za škodu nespolupracuje a nebo dokonce odmítá vinu, tak někdy jen vyčkává, jestli bude podána žaloba k soudu. Nic neriskuje a klidně si počká. Jen soud jí může nařídit uhradit náhradu škody a jelikož není stranou, která škodu způsobila, tak jí nehrozí vícenáklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]