Měl jsem nehodu, starší pán mě naboural na kruhaku. Nedal přednost... Přivolané policii řekl že je to jeho vina atd . Já jsem to nahlásil na jeho pojišťovnu a potom mi řekli, že se musí čekat až to nahlasi také on. V servisu mi říkali že pokud to on nenahlasi tak mám smůlu.Je to možné? Škoda na mem autě asi 100000.
Jako likvidátor jsem nikdy nepotřeboval nahlášení viníkem, pokud řešila PČR. Stačil mi protokol, často i bez určení viníka od PČR. popis události a potřebná data má pojišťovna k dispozici. Urgujte u pojišťovny a požadujte písemně vyjádření k prodlení.
Čekání je na nic. Tlačte na jeho pojišťovnu s policejním protokolem v ruce, pojišťovna má páky, jak ho k hlášení donutit. V extrémním případě jsem cca před 15 lety udělal ze stejného důvodu na ČP kravál a za 20 minut jsem odcházel s vyplacenými penězi za škodu bez toho, že byla škoda viníkem nahlášená.
Tak to netusim. V servisu mi poradili abych to dal moji pojišťovně aby jednala za mně v zastoupení. Na mé pojišťovně byla slečna která věděla asi tolik co já...
Pojišťovna je tu od toho, aby v případě, že bude její pojištěnec povinnen zaplatit škodu, tak jí zaplatí.
Pokud osoba, která je odpovědná za škodu nespolupracuje a nebo dokonce odmítá vinu, tak někdy jen vyčkává, jestli bude podána žaloba k soudu. Nic neriskuje a klidně si počká. Jen soud jí může nařídit uhradit náhradu škody a jelikož není stranou, která škodu způsobila, tak jí nehrozí vícenáklady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.