Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia nelze nastartovat

Od: dav* odpovědí: 11 změna:

Dobry den,potrebuji poradit s felicii 1.3 50kw rv2000,nelze nastartovat klickem, starterem to nebude protoze ji ted provizorne startuji kabelem natahnutym prmo z baterie na starter,pojistky jsem skontroloval.Cim by to mohlo byt?spinaci skrinka? po otoceni klicku do polohy dve se pristrojovka normalne rozsviti ale pri startovani klickem ani tuk.

Dale mi sviti kontrolka ABS a brzdove kapaliny pred casem jsem menil prasklou brzdovou trubku,ale kapalina ted uz neunika,tak se divim ze kontrolka nezhasla.Pomohlo by odpojit baterku pres noc?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x
Zkus prohodit za jiné (z pojistkové desky) či zkontrolovat odlehčovací relé- na obrázku s číslem 18
olinl
Obrázek ještě jednou:
Felicia nelze nastartovat
olinl
Změř ještě např. voltmetrem, jestli ti jde do slabého drátku 12V na cívku spínače startéru po otočení klíčku v poloze "startování". Svítící ABS vymazat diagnostikou VAGem -výmaz chyb. Zajdi do levnějšího servisu, domluv se s automechanikem za stovku..
olinl
Ještě mě napadlo, jestli nemáš alarm s "přerušením vodiče relátkem" k cívce spínače startéru, jestli relé toho alarmu neodešlo. Jinak ten slabý drát, který jde na cívku spínače startéru by měl jít přímo ze spínací skříňky. Měl jsem zato, že je ve spojitosti s odlehčovacím relátkem, takže to relé můžeš z hledání závady vynechat.
dav*
hodnocení

A to rele alarmu najdu kde?

olinl
Bohužel musíš hledat za palubkou(přístrojovou deskou) nebo v motorovém prostoru. Prostě jít po vodiči(barva vodiče usnadní hledání) od spínací skříňky směrem ke startéru. Je otázka, jestli tam nějaké relé je. Zkoušel si už změřit napětí nebo připojit žárovku na tom slabém drátku vedoucím na cívku startéru a druhý konec měřáčku či drátu od žárovky někam na "kostru" auta? Vyloučíme alespoň závadu cívky spínače starteru, jak radí dabel® i satam®.

hodnocení

0x
Vyměn konektor na drátu co de na cívku startéru
Po té ho odpoj a napoj do konektoru proti kostře žárovku 12V 5W
Při pokusu o start se ti musí žárovka jasně rozsvítit
Pokud se nerozvítí najdeš na spínačce drát co de k cívce startéru odpojíš ho a pustíš do něj 12V
Pokud se žárovka rozsvítí máš v háji spínačku
Pokud se nerozsvítí je někde přerušenej kabel

hodnocení

0x

Nejpravděpodobnější je konkrétně u Felicie závada spínačky (nespíná startovací kontakt). Oprava výměnou porcelánové vložky spínačky za novou.

Jinou závadou se stejným projevem může být vada spínací cívky přímo na startéru. Pro vyzkoušení stačí na její kontakt, na kterém je připojený slabý drát, přivést 12V. Pokud startér vysune pastorek a začně točit, je cívka v pořádku.

Jinou závadu bych v tom u Feldy ani moc nehledal.

Co se kontrolek týká, napojit diagnostiku, výpis závad a pak je vymazat a čekat, zda se kontrolky znovu rozsvítí. Také je možné, že při výměně trubky došlo k poškození čidla ABS a kontrolka správně indikuje závadu.

Felicia nelze nastartovat #2
dav*
hodnocení

Ja myslim ze vada te spinaci civky na starteru to asi nebude,protoze to jde nastartovat kabelem vyvedenym primo z baterky na starter.Skusim vymenit tu porcelanovou vlozku.

dav*
hodnocení

A jeste by me zajimalo jakou verzi sofwaru VAG budu potrebovat,mam totiz ten KKL kabel pouzivam ho na Subaru na kterem to se subarackym softwarem jede perfektne a jednou jsem to zkusel i na kamaradove octavce a na ni to taky jelo ale s felicii mi to nekomunikuje mam verzi VAG 409.1

dav*
hodnocení

OPRAVENO dekuji za rady, byla to ta vlozla spinaci skrinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]