Nejste přihlášen/a.
Dobry den,potrebuji poradit s felicii 1.3 50kw rv2000,nelze nastartovat klickem, starterem to nebude protoze ji ted provizorne startuji kabelem natahnutym prmo z baterie na starter,pojistky jsem skontroloval.Cim by to mohlo byt?spinaci skrinka? po otoceni klicku do polohy dve se pristrojovka normalne rozsviti ale pri startovani klickem ani tuk.
Dale mi sviti kontrolka ABS a brzdove kapaliny pred casem jsem menil prasklou brzdovou trubku,ale kapalina ted uz neunika,tak se divim ze kontrolka nezhasla.Pomohlo by odpojit baterku pres noc?
Nejpravděpodobnější je konkrétně u Felicie závada spínačky (nespíná startovací kontakt). Oprava výměnou porcelánové vložky spínačky za novou.
Jinou závadou se stejným projevem může být vada spínací cívky přímo na startéru. Pro vyzkoušení stačí na její kontakt, na kterém je připojený slabý drát, přivést 12V. Pokud startér vysune pastorek a začně točit, je cívka v pořádku.
Jinou závadu bych v tom u Feldy ani moc nehledal.
Co se kontrolek týká, napojit diagnostiku, výpis závad a pak je vymazat a čekat, zda se kontrolky znovu rozsvítí. Také je možné, že při výměně trubky došlo k poškození čidla ABS a kontrolka správně indikuje závadu.
Ja myslim ze vada te spinaci civky na starteru to asi nebude,protoze to jde nastartovat kabelem vyvedenym primo z baterky na starter.Skusim vymenit tu porcelanovou vlozku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.