Ahoj, potřeboval bych pomoct s výběrem pracovního automobilu, skoro denně jezdím pracovně různě po České republice, často po nezpevněných lesních a polních cestách. Potřeboval bych tedy něco levného, nejlépe do 50.000 Kč s levnou údržbou, servisem a nízkou spotřebou. Můj favorit je zatím Octavia I 1.9 tdi. Máte nějaké tipy nebo zkušenosti? Děkuji za odpověď.
Nevím, co si představujete pod pojmem pracovní auto - pokud to znamená převážení nářadí a pod pro práci, tak si myslím, že by se při daném finančním limitu docela hodil Partner / Berlingo.. Octavia není špatná, Taky jsem ji měl jako servisní auto, ale právě ti frantíci vycházejí lépe po stránce pořizovacích / provozních nákladů, stejně tak si myslím, že jsou to odolná auta. Obzvlášť když se Vám podaří sehnat verzi s 2.0HDi motorem.
Srandovní je, že všichni chtějí mít levné, spolehlivé a do budoucna bez servisu. Články o octaviich s milionem km a bezproblémovým stavem jsou, jenom v jednom jsem pak viděl i soupis pravidelného servisu s cenou. Tj. 4x spojka, 5x rozvody, občas náprava, brzdiče, turbo,... Takže vůz zachovalý za cca. 80.000,- ročně do servisu. Viděl jste Octavii za 50tis? Je to hromada shnilých plechů ...
danys*
Zrovna kolega prodává pěknou za 50k, jen proto,že si koupil kodiaka. A že by to byla hromada shnilých plechů? Nezdá se mi
Předpokládám, že víte jak velké auto potřebujete takže vám nebudu nutit dodávku. Octávka by na to byla dobrá, ale vzhledem k tomu, že je to místní modla je 50 tisíc na pěkný kus poněkud málo. Doporučuji podívat se na Citroen C5 a Renault Laguna, obě auta mají odolný a pohodlný podvozek a není problém s nimi jet i mimo asfalt přes 50km/h. C5 má výhodu, že když náhodou budete potřebovat větší světlou výšku tak stačí zmáčknout čudlík a hned ji máte.
Pravda je že C5 je dost nízko s cenou a asi by se i za těch 50 dalo sehnat něco použitelného ale jsou to káry až příliš plné elektroniky. Toho jsem se celkem bál. Taky bych se přimluvil za berlingo nebo partnera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.