Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení

Od: boginm odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,měl jsem auto na úvěr,po zaplacení auto bylo převedeno na mě ale nebyl jsem informován,že ukončili povinné ručení. Takže asi měsíc jsem povinné ručení neplatil..Bude následovat nějaká sankce nebo můžu někde dlužnou částku zaplatit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Žel musíte počkat až či zda-li Vás ČKP osloví. ale pokud jste si již sjednal PR tak třeba Vás neosloví.Jinak toto je ale běžně známá věc,že "lízingové" auta mají PR v rámci splátek

hodnocení

4x

Hlavně sjednat povinné ručení a být rád, že jste v té době neboural, protože to by byla nějaká pokuta na nezaplaceném ručení naprosto zanedbatelná ;)

Jinak počkat, zda vás ČKP vyzve, určitě bych se neozýval sám ;)

hodnocení

3x

Nelze dopředu uhradit sankci, která ještě nebyla stanovena.

Převedeno na Vás bylo bez Vašeho vědomí, nebo si to neuvědomujete? Proč by to platili za Vás?

boginm
hodnocení

Děkuji všem za odpověď,myslel jsem že ručení platím dál,protože zelenou kartu jsme měl vystavenou až do 12. měsíce 2018...Kdyby mě napsali že povinné ručení ukončili,nebyl by problém...

auto2
Není problém.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kdysi nez CKP prestala vybirat a zas zacla sem zazil to stejne, akorat auto nebylo pojistene jen 4 dny, CKP se neozve hned ale po delsi dobe protoze si pripocita vic uroku nez kdyby se ozvala treba za 3 mesice

olinl
hodnocení

0x

Osobně bych zavolal na Českou Kancelář Pojistitelů (+420 221 413 111) a domluvil se s nimi na postupu. V roce 2011 jsem neměl tři dny pojištěné auto a krom denní taxy pojistného mi ještě za vyřízení "věci" připsali k úhradě 180,-Kč..

olinl, ale tam mu vůbec nic neřeknou, přesněji mu sdělí, že musí počkat na obsílku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]