Nejste přihlášen/a.
Mně zatím nikdy nezajímal počet najetých kilometrů na tachometru a vždy skutečný stav auta. měl jsem auto,na tacháči nájezd 170tkm ,přičemž auto mělo odhadem k půl milionu a motor dokonce přes milion (navíc se ani tento typ motoru do daného modelu nikdy nemontoval!). nyní mám auto -ropáka,.které dle posledních záźnamů z A (jejich STK krátce před prodejem do CZ) mělo najetých 340 000 km a za dva roky v CZ jen 6000 km a vzhledem k tomu že jezdím spíš méně ale za rok a půl jsem už najel k 15 000.
Neznám Octávy a ani ji nechci ,ale pkd ano pak by mne ono číslo nezajímalo jen a pouze to jestli stav auta odpovídá tomu co chci a ceně !
Přesně jak píše diesel - rozhoduje stav vozu ne ujeté km. Můžete mít auto se 150 000 km a může být v horším stavu, než to co máte vyhlédnuté. Pokud je auto po technické stránce v pořádku, Vám se líbí a cena je rozumná tak bych do něj šel. Samozřejmě čím vyšší nájezd tím víc věcí už bude unavených a v budoucnu bude potřeba vyměnit. Ale pokud nevíte jak se k autu choval předchozí majitel jsme zase zpátky - ujeté km nerozhodují.
Vzhledem k tomu co na těch Octávkách nefunguje už při 100 tisících km bych do toho šel jedině, že by byla zadarmo, ale spíš stojí okolo 200 tisíc takže ani omylem![]()
Ano auto s 300 tisíc km není problém, ale musí to být poctivé železo což tohle fakt není...
a jak chcete zjistit v tom odborném servisu skutečný stav takto ojetého vozu? ti mechanici jsou jen lidé, zpravidla méně zkušení (kdo je dobrý dělá sám na sebe) a především špatně placení...diagnostika nic neukazuje, stav vypadá úměrný stáří ...dnešní škodovky nevydrží tolik co jejich první generace, je nutné počíta s tím, že může odejít kdykoliv cokoliv...
pokud koupit, kalkulovt s dalšímí vyšími náklady na opravy...a to podle vybavení...dnes alternátor, za 2 měsíce spojka - (7-stupňová DSG co má suché spojky nic nevydrží) a pak cokoliv dalšího...cestou domů vyteče LP tlumič..
a pokud je to 1.6 TDi ,může se rozsypat při 300 001 kmv![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.