Nejste přihlášen/a.
Mně zatím nikdy nezajímal počet najetých kilometrů na tachometru a vždy skutečný stav auta. měl jsem auto,na tacháči nájezd 170tkm ,přičemž auto mělo odhadem k půl milionu a motor dokonce přes milion (navíc se ani tento typ motoru do daného modelu nikdy nemontoval!). nyní mám auto -ropáka,.které dle posledních záźnamů z A (jejich STK krátce před prodejem do CZ) mělo najetých 340 000 km a za dva roky v CZ jen 6000 km a vzhledem k tomu že jezdím spíš méně ale za rok a půl jsem už najel k 15 000.
Neznám Octávy a ani ji nechci ,ale pkd ano pak by mne ono číslo nezajímalo jen a pouze to jestli stav auta odpovídá tomu co chci a ceně !
Přesně jak píše diesel - rozhoduje stav vozu ne ujeté km. Můžete mít auto se 150 000 km a může být v horším stavu, než to co máte vyhlédnuté. Pokud je auto po technické stránce v pořádku, Vám se líbí a cena je rozumná tak bych do něj šel. Samozřejmě čím vyšší nájezd tím víc věcí už bude unavených a v budoucnu bude potřeba vyměnit. Ale pokud nevíte jak se k autu choval předchozí majitel jsme zase zpátky - ujeté km nerozhodují.
Vzhledem k tomu co na těch Octávkách nefunguje už při 100 tisících km bych do toho šel jedině, že by byla zadarmo, ale spíš stojí okolo 200 tisíc takže ani omylem
Ano auto s 300 tisíc km není problém, ale musí to být poctivé železo což tohle fakt není...
a jak chcete zjistit v tom odborném servisu skutečný stav takto ojetého vozu? ti mechanici jsou jen lidé, zpravidla méně zkušení (kdo je dobrý dělá sám na sebe) a především špatně placení...diagnostika nic neukazuje, stav vypadá úměrný stáří ...dnešní škodovky nevydrží tolik co jejich první generace, je nutné počíta s tím, že může odejít kdykoliv cokoliv...
pokud koupit, kalkulovt s dalšímí vyšími náklady na opravy...a to podle vybavení...dnes alternátor, za 2 měsíce spojka - (7-stupňová DSG co má suché spojky nic nevydrží) a pak cokoliv dalšího...cestou domů vyteče LP tlumič..
a pokud je to 1.6 TDi ,může se rozsypat při 300 001 kmv
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.