Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DEPOZIT, na jakou dobu?

Od: nokia321* odpovědí: 7 změna:

Chtěl bych se zeptat ohledně DEPOZITU. Jak dlouho může být motorka v depozitu(bez reakce)?

Slyšel jsem, že rok a další půlrok automaticky bez nahlášení.

Hrozí nějaká sankce, když to překročí rok a nenahlásím pokračování?

Osvěťte mi to někdo. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivanaz*
hodnocení

0x

Klidně i 10 let, nic se nestane, ale asi si slyšel i něco jiného. Spoustu řidičů má vozidla v depozitu mnoho let a nic se jim nestalo,

Zákon říká na rok a pak prodloužení o půl roku. Ale nikdo již neřekl kolikrát půl roku, takže neomezeně. Nikdo tě nedonutí zprovoznit motorku a vyzvednout ji z depozita

nokia321*
hodnocení

To jsem chtěl slyšet.

Před měsícem jsem moto koupil je v polopřevodu a ještě v depozitu.. a v únoru tam bude rok. Takže počkám na počasí březen-duben a pak ji na sebe převedu a nechám si dát nové spz.

Díky

nokia321*
hodnocení

Musí se nějak po roce tedy žádat?

V polopřevodu nejsem uveden já., takže nevím jak by to dopadlo..

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Podívejte se do velkého TP a napiště, kdy bylo vozidlo dočasně vyřazeno. Důležitý je datum. Dočasné vyřazení se řídí zákonem a vyhláškou, které byly v posledních letech několikrát novelizovány. Výrazná změna v dočasném vyřazování platí od července 2006.

nokia321*
hodnocení

Do depozita bylo vloženo10.3.2008.

jarda2*
hodnocení

0x

Pripojim dotaz a zkusenost sem, treba se to bude nekomu hodit

Dnes mi urednice zase zvedla adrenalin, potreboval jsem provest 3 ukony - vymaz LPG, odhlasku na noveho majitele a vyjmuti z depozitu.

Nejdriv mela problem s tim, ze zapis zmen nejde delat, pokud je auto v depozitu - je to pravda? Dostal jsem ji logickym usudkem, ze teda to muze nejdriv vyjmout z depozitu a pak ty zmeny udelat, to me zpr.ala jak haranta, ze jsem to napsal obracene a ocislovala si to odspoda...

Pak si vsimla, ze razitko na demontazi LPG bylo nekdy v kvetnu, kdy uz bylo auto v depozitu, a zacla vyhrozovat astronomickou pokutou, ze se nesmi na aute v depozitu delat zadne zmeny - to je taky pravda? (kdyby vedela, ze to razitko jeste neuschlo, LPG uz jezdi rok v jinem aute a navic jsem to demontoval sam, tak ji pupinky dosmrti nezmizi :-P )

Nakonec se zklidnila a dal to probehlo bez problemu, auto uz ma stastny kupes se vsim... Je to vubec mozne, takovy pristup?

Jardo, jak vidíte je takový případ možny.

Řešil jsem taky složitý případ, někde u Karlových varů. kdyby jste věděl, co tazatelce všechna nakecali. Nakonec mi poslala dárek za uspěšnou radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]