Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem četl podobný článek tomuto
Taky oktávka, dvojková, taxi v Anglii... podobný nájezd. A hlavně to končilo větou "V době, kdy lidi stáčí tachometr i opakovaně, jste si jisti nájezdem kupovaného vozu?"
KM na tachometru tedy jsou naprosto zbytečná informace. Kupujete vůz podle aktuálního stavu.
Musíte si promyslet, kde budete parkovat, kam jezdit, jaké trasy, jestli vůz v kombíku plně využijete... Naprosto mne ohromují inzerce, kdy vozy od r. 2001 mají většinou stejné nebo menší nájezdy než vozy z r. 2015. Přitom samozřejmě k vozu máte i servisní knížku (která se mimochodem dala sehnat bez razítek za pár set, s razítkami za pár tisíc).
1) kupujte vůz dle aktuálního stavu - bez ohledu na doložené dokumenty. Je poznat, jestli se o auto někdo staral nebo do toho jen lil palivo.
2) pokud nekupujete vozidla často (jako že ne, když máte feldu z 99), sežeňte si servisáka, kterému dáte třeba 1-2000,-Kč za výlet a kontrolu auta, co chcete koupit. Vyplatí se vám to opravdu stonásobně!
3) i když budete mít naplánovanou cestu k super vozu, 99% inzercí je pouze úmysl prodejce, abyste přijel a on vás ukecal. Mějte po cestě naplánované i 4 návštěvy a případné další možnosti ... Nekupujte první vůz je kvůli jednomu dni dovolené a "když už jsem tady..."
4) velký pozor na přepis vozu - nakupujte v týdnu a klidně si zopakujte cestu kvůli přepisu - buďte na úřadu oba (prodejce a kupující), přepište BEZ PLNÝCH MOCÍ !
5) Abychom mohli doporučit konkrétní značku a typ, uveďte:
- kolik km pravidelně najedu na jedno nastartování
- mám děti nebo plánuji v budoucnu kočárek
- zvířata... pes, větší pes, medvěd...
- vůz bude i pro pracovní účely? tj. vozík, přeprava nábytku.. variabilita sedaček
- výška řidiče, případně cca. věk (rozdíly ve vyšším posedu...)
- typ cest /tzv. světlá výška vozu kvůli výmolům, polním cestám atd.
a klidně něco jako omáčku navíc
Tak mám chvilku času... s ohledem na doplnění podporuji variantu Benzín. U Dacie bych se nebál kvality a dalších předsudků, ale bohužel u nových vozů mají jen kubaturu jednoho litru. Jsem zastáncem rčení "objem nenahradíš". Ano, síla jde turbem napumpovat, ale turba odchází a čím víc elektroniky a kurvítek, tím horší servis (zvláště u ojetin).
Můj názor:
1) hatchback-liftback (kombík podle popisu nepotřebujete a navíc je jich málo v benzínu, proto jsou dražší).
2) vůz do 150tis Kč. - těch 50 /snad i méně/ dáte do prvního generálního servisu (neboť vůz se neprodává, že to někdo právě kompletně opravil a zaservisoval - prodává se kvůli nutným investicím a případně "po bouračce")
3) motorizace ideálně od 1350ccm výš a bez turba, značky vozů doporučím motory 1,4 od škodovky a 1,4 VTI od citroen-peugeot. Někdo doporučí i 1,6 MPI. Něco k motorům třeba zde. Pak už záleží na jednotlivém voze. Já bych se díval po C4.
4) netrvejte na velkém kombíku - jednou za čas na výlet se dá v menším voze, případně si na střechu dáte rakev. Kombík je těžší, náhradní díly často dražší a větší opotřebení brzd a pod.
5) vyhnul bych se OPLům, HJUndajům a Renaultům (ale to je můj vlastní pocit - až averze k těmto značkám a nutným servisům)
Přeji dobrou ruku při výběru
Záleží na výbavě...
Bavíme-li se o loganu MCV, pak základní výbava Acces je za 189.900,-, verze Open je za 207.900,- a verze Arctica je za 223.900,-
Pokud by Vám stačil sedan, tak tam jsou ceny 169.900,- ; 187.900,- a 201.900,- za Arcticu.
Samozřejmě pokud si navymýšlíte příplatkovou výbavu (navigace, couvací kamera, AL kola), tak cena naskáče.
Sám jsem kupoval začátkem měsíce sedan za 203.700,- (Arctica + 1.800,- příplatek za rezervní kolo... ve standardu je jen sada).
Dle statistiky není stočení jen 50 000km.Každé auto má dle statisti stočen o 70 000km .takže klidně můžete nalezt auto stočené o 100 nebo i 200 000km ale naproti tomu i nestočené.Raději ale berte : všechna jsou stočená! Pak Vás nepřekvapí že zásadní věc která se objevuje např (takové jsem měl!) při 170 000km ale Vám se toto projeví při 100 000km!
no jestli jezdí ve felicii nebo Dacii tak krom znaku a plechů tam není žádnej rozdíl... ta Dacia je to je hroznej vergl...je vidět, že je to dělaný na nízkou cenu...
Erich -i to je možné zaleží kdy byla vyrobena,který den v týdnu a kterou hodiny ve dnu. Ale toto platí u všech.Všeobecně jsou i přes nízkou cenu držáky. Kolegy si ji koupil,je to deset? let nwn, -zatím ŽADNÉ zásadní problémy jen pravidelný servis-olej,filtry atd,fakt ale je,že za servis platí dosti velkou sumu-jezdí totiž do autorizovaného servisu a to co já na svém starém (19let) hydrocitroenu udělám svépomocí za 500kč (jen materiál) -on dá za totéž skoru desetinásobek!
Osobně díky několika spokojeným majitelům , které znám,Sandero, Duster, MCV,Logan a pak ještě Thalií (je to jen Renault ne "Dačka" ale v podstatě stejná technika,bych se nové Dáčky .
Bohuzel k doplacenemu 6 letemu leasingu dava Dacia na Logan bonus v podobe zacinajici koroze blatniku. Jezdi na sumave cca 15t rocne. Garazovan pod pristreskem. CzT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.