Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
rád bych zde diskutoval o tom, kdy se jedná o podjíždění a kdy ne. Neboť jsem dostal pokutu (pravda je, že ve výši 200,- ), ale pořád si myslím, že jsem byl v právu já, no tím, že jsem si bohužel nebyl jistej, jsme radši těch 200,- přijmul.
Tak tedy, kdy se podle vás jedná o podjíždění? Je mi jasný, že mě začnete odkazovat do papírů, nebo at se vrátím do autoškoly, ale né vždy dostanete pokutu oprávněně a to vás zmate.
Přijíždíte na dálnici z připojovacího pruhu, před váma jede auto max 40km/h, ještě ani pořádně nezačla přerušovaná čára a dotyčný řidič to tam hned poslal. Já tedy připojovací pruhy využívám a tak jsem přidal a připojil se asi ve 100 (což mi přijde milionkrát bezpečnější než to jeho připojení).
Ovšem pro mou smůlu, byli zamnou páni policisté a hned si mě zastavili, že za podjíždění se berou papíry na místě a podobný věci, pravdou je, že to semnou řešil dlouholetý kamarád (jeden z policistů), proto takováhle pokuta.
Ale popravdě, byl jsem to opravdu já, kdo udělal chybu?
Pak jsem tedy zmatenej, kde se všude bere podjíždění jako špatné a v jakých situacích je to naopak povoleno.
Je někdo schopný mi to vysvětlit?
Nebo snad udělali chybu policisté?
Díky všem za klidné odpovědi (nejsem profi řidič a jenom člověk, takže i já dělám chyby)
Podle mne jste byl v právu...
Tohle byl přece "chyták"v autoškole národa... viz: auto.idnes.cz/...
Jak tak koukám, mám o jednoho kamaráda míň... ale moje chyba, má neznalost mi dala tu pokutu, nic jinýho. Díky tohle jsem hledal |
Je to na posouzení dle místa a aktuální situace... Vy v připojovacím pruhu máte nabrat dostatečnou rychlost, abyste neohrozil řidiče jedoucí na dálnici/hlavní silnici.
Zkuste nahodit odkaz místa - obrázek z mapy.cz, ať se debata pořádně rozvášní...
Dobrý den, ale jo, chyby děláme všichni. Ve Tvém případě pokud jsi nespáchal ještě něco jiného, pak jsi jednal správně, od toho ty připojovací pruhy jsou, aby se v nich zrychlovalo a připojovalo se v rozumné rychlosti (bohužel ne všude jsou). Lhostejno, zda se pak pohybuješ jinou rychlostí než vozidla v průběžném pruhu. Odchytil bych toho, co se tam začal sr.. v tak nízké rychlosti spíš, ten se nezachoval správně. Také to miluji, když tak někdo najede, chce se připojit, má tam ještě aspoň sto metrů, na kterých může zvyšovat rychlost jízdy, a on udělá zhruba to, co popisuješ - se,, se tam, jede tam 70km/h. Ale policajti jsou policajti, to je těžké. Už jsi dvě stovky zaplatil, tedy jsi s přestupkem "souhlasil", ale vysvětlení těch chlupatých je tost na pováženou. Já bych to nebyl zaplatil na místě, chtěl bych to projednat ve správním řízení. Pokud mluvili o podjíždění, vyjadřovali se hovorově, možná ani nevěděli, co to je (mimochodem ten pojem dnešní právní předpisy neznají), jsou to tedy diletanti a jistě bys toto vyhrál - zas byli jistě dva a Ty jeden.
Podjíždění se říkalo vždy tomu, kdy auto, odbočující vlevo (a nebylo již pochyb o jeho záměru...viz zákon), smí se "předjet vpravo" (je-li tam na tento manévr dost místa) - toto si já pamatují jako podjíždění už od dětství. Ovšem to byl jen pojem hovorový. Zákon toto ovšem nezná. pokud jsi byl za "podjíždění" pokutován, tak ty dobroděje chlupaté pozdravuj.
To se zas vyznamenali. Samozřejmě pokud jsi nespáchal ještě něco jiného. (předpokládejme, že ne)
Nevím nad čím více by se mělo diskutovat. Jede-li řidič v připojovacím pruhu rychleji než vozidla v pruhu pravém, nic se neděje a o žádné podjíždění nejde. Takže buď se stalo něco co není zřejmé z dotazu, nebo někdo udělal chybu. Ale že by chybu udělali policisté, obzvlášť takovou... to se mi nezdá.
Chtělo by to vyjádření toho tvého kamaráda policisty.
Jedná se o úsek v KV u Globusu, kdy jedete od Globusu směrem na Ostrov přes Vary a omlouvám se, ale neni to dálncie, ale silnice pro motorová vozidla. To ovšem nic nemění na situaci. Nezdalo se to i mně, ale když jsem podepsal souhlas s přestupkem, ted už si můžu *****. A kvůli 200 stovkám to nebudu řešit, spíš mi jde o princip a také o příště, abych neudělal stejnou chybu.
Pro ty co neznají místo házím odkaz z google map:
google.cz/...
Pro správné posouzení je opravdu důležité znát paragraf zapsaný do pokutového bločku. Mohlo se jednat například o neoprávněné použití cizí věci. Samozřejmě nemyslím např. manželku kamaráda - policisty (není to věc), ale třeba jeho pyžamo, nebo trepky. Pak by se jednalo o přestupek, nebo dokonce o trestný čin (§239) - dle toho jak moc si věci policista cení. To víno zase nebylo tak čisté, že ne...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.