Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Mám problém, když popojíždím ve městě a stojím v koloně, tak se teplota motoru začne šplhat nahoru. Vyměnil jsem čidlo u termostatu, i čidlo větříku, které je ve spodní části chladiče.
Problém je stále stejný, když pustím topení na plné obrátky je v autě nesnesitelně, ale stejně teplota nejde dolů.
Sahara (ventilátor u chladiče) ani nezapne. Vyměnil jsem pojistku v pojistkové skříni z 20 A na 25 A, a to taky nepomohlo. Mohl se motorek ventilátoru spálit? Mám Felicii 1.3 MPI rok výroby 2000. Děkuji všem za rady
Vernone, tady docela dobře blábolíš.
@alcedo: Stoupání teploty při jízdě v koloně, ve městě apod. je normální jev. Jen při stoupnutí teploty nad cca 100° C by měl sepnout termostat na chladiči.
Zkus motorek sahary napřímo na baterii, když se nerozběhne, je vadný.
Můj příspěvek se týká starších vozidel včetně Felicie. U novějších vozidel je situace jiná.
Dobrý den, pokud pustíte topení na plné obrátky tak si s tím nic nepomůžete do topení jde voda stále, vy pouze ovládáte klapky na topení, které vám tam pouští teplý a studený vzduch. Jiná situace by byla kdyby se uzavírala voda do topení jako např. Š 120
pak by teplota vody po spuštění topení klesla![]()
To není nesmysl ochlazení kapaliny pří otevření jen klapek je nepatrné, pří otevírání ventilu topení logicky zvyšujete objem chladící kapaliny. Zkuste si při vysoké teplotě motoru u Š 120 otevřít okruh topení a kontrolujte teploměr uvidíte pokles to samé udělejte u felicie rozdíl na teploměru nepostřehnete![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.