Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpecnostni srouby kol

Od: au1 odpovědí: 11 změna:
zdravim,mate nekdo dobre zkusenosti s bezpecnostnimi srouby kol? Kdyztak prosim konkretne s kterymi. Je mi jasne,ze kdyz bude chtit zlodej kola ukrast,tak je ukradne,ale srouby by mohly nekoho zdrzet,nebo i odradit. Diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

3x

jsou úplně na h***o...pokud bude chtít někdo očesat kola, tak ho to ani nezpomalí...

krtek66
hodnocení

1x

hned s koupí auta jsem je sundal...jsou to zmetky..zničil se mi tisicihran a v servisu to oddělal jak kdyby se nechumelilo...netrvalo mu to o nic dýl než běžný šroub

au1

a dělal u toho aspoň kravál? :) kdyby mi chtěl někdo očesat auto v noci, tak by ho třeba vyplašilo že sundávání bezpečnostních šroubů je hlučný a mohlo by vzbudit pozornost okolí

krtek66

hlučný? Vůbec. Nedělalo to o nic jiný zvuk než běžné povolení zarezlého šroubu...za ty 2sec toho hluku moc neuděláš

hodnocení

1x

Tak já jsem už měl několik aut s pojistnými šrouby, aktuálně mám na SantaFe šrouby z Finalu

finalhlinsko.cz/...

na služebním Partnerovi jsou něco na tenhle způsob

shellers.cz/...

Co se týče zabezpečení proti krádeži - u Hyundai jsou ty šrouby hrozně hluboko, díra je tak akorát velká na Gola ořech, takže z boku ten šroub nějakým hasákem není šance chytit, odvrtat ty šrouby je taky docela oříšek - je to nějaký kalený, či co.

Ale při provozu auta ani při výměně kol mě ty šrouby nějak nepřekáží, nevím, proč mají někteří vůči nim averzi, pokud člověk není bordelář a neztratí tu hlavici tak není přece problém. Šroub jako každý jiný, pravda zažil jsem estrádu, kdy kolega strávil v servisu kvůli tomu asi půlden, anžto mu šrouby přirezly - nejen ty pojistné . Do té doby nám držel přednášky, že se kolové šrouby nemažou, pak - kupodivu- změnil názor *smich*

au1
hodnocení

diky za koment, na ty shellersy jsem prave koukal, nevypadaji zle. Ztrata orechu neni nejvetsi problem, ikdyz stat se to muze. Ale prave co kde ctu, nebo i jeden kamarad mi rikal, ze se ten bezpecnostni sroub strhl, protoze ho nekdo predtim dotahl pneumatickou pistoli. Coz se udajne nesmi. A jeden takovej aktivni clovek v servisu, na problem bude zadelano...

Spíš než aktivní je asi přesnější termín pako. Strhnout se to zcela jistě dá, stejně jako dokážete urvat i normální šroub.

asd1

Přetáhnout se nesmí ani normální šroub.. Už jsem viděl tak pěkně dotažené, že byl problém povolit je i dvoumetrovou trubkou. Docela překvapilo kolik ty šrouby vydrží :D

Bezpečnostní jsou dobré leda proti puberťákům, jinak to jen otravuje...

mathew
hodnocení

0x

Ne, konkrétně Citroení a nesmí mi na auto pro jistotu ani žádné jiné...

Nevím jsetli mám Citroení,ale taky jsem je na xantii vyměnil po zjištění že chybějíci (jeden šroub chyběl a místo něj byl porávě bezpečnostní) obyč.se 6hranou hlavou jde zaměnit za šroub ze starého F125p,tak jsem ten jeden doplnil a bezpečnostní mám bezpečně uloženy doma i s hlavou na ně!

hodnocení

0x

jj, stejně jako servis jsou zloději dobře vybaveni - nemá to vůbec smysl pořizovat. Nejhorší jsou pak situace, kdy člověk s defektem nemůže najít adaptér ... to je na mašli.

Měl jsem je na jednom autě asi cestu od koupi domů - hned jsem měnil!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]