Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není jednodušší na převod se vykašlat?

Od: udo144® odpovědí: 15 změna:

zdravím,

dle aktuálních pravidel lze za podpory příslušného úřadu převést vozidlo na nového majitele i když tento nespolupracuje. Nechápu co pak kupující ke spolupráci při převodu motivuje když to prodávající a úřad mohou udělat bez (za) něho? Ví někdo?

doplněno 17.07.18 10:58:

vážení,

přečtětě si novelu zákona z r.2015 a neodpovídejte když odpověď neznáte...

doplněno 19.07.18 10:53:

pro zůčastněné - vycházel jsem z tohoto textu:

" Pokud budete kupovat nové auto v červnu, vše proběhne podle nových pravidel. Úřad vás na žádost podanou původním majitelem vyzve, abyste se k žádosti vyjádřil a dodal potřebné doklady k registraci. Pokud tak neučiníte, stejně vás úřad uvede jako nového vlastníka do registru vozidel a k autu bude vystaven nový technický průkaz a osvědčení o registraci. Více na: https://finexpert.e15.cz/prevod-auta-od-cervna-nastane-zmena"

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

3x

řeší to paragraf 8a) zákona 56/2001 Sb, ale je nutné přečíst i další paragrafy, co se předkládá

doklady s dají vystavit ale pouze pokud jedna strana přiloží protokol z evidenční kontroly

Proč ten xenofob má zase pravdu? Páč tomu rpzumí a zná předpis, lépe než poslanci.

hodnocení

2x

Dal jste ale odkaz na nějaké internetové stránky ,které nemají žádnou právní váhu-jen je top názor pisálka dané statě a ne na seriozní právnický rozbor daného zákona-novely či přímo metodický pokyn MD CR pro registr MV !

Opět Diesel, přesně.

Úřad Vám to nepřepíše.

hodnocení

Není to žádný "názor pisálka" vyhledal jsem si příslušný zákon a obsah se shoduje! Píšete blbosti.

Rád bych si přečetl zákon 56/2001, tak jak to popisujete, ale ono to tak opravdu není.

hodnocení

1x

Udo, máte špatné info. Nebo snad víte o převodu vozidla bez obou stran? Zákon to nedovoluje.

když to prodávající a úřad mohou udělat bez (za) něho? Nelze takto.

hodnocení

0x

Odpovím jen krátce: Je to nesmysl, k převodu jsou třeba oba dva, popř. ověřená Plná moc od jednoho z nich.

sollik*
hodnocení

0x

Nechápu, co by kupujícího motivovalo k tomu nechat auto napsané na původního majitele. Zaplatím za něj a nechám ho napsané na někoho jiného? Proč bych to dělal?

xx*

Např. aby nemusel platit 800 Kč za převod, popřípadě eko daň.

hodnocení

kolego,

ptal jsem se na pravý opak ! NE na to co motivuje kupce NEspolupracovat, ale na to co má motivovat kupujícího v případě nastavení pravidel novelou kterou jsem našel a kterou cituji v doplňku k dotazu a kterou chápu tak, že bude vozidlo přepsáno i bez větší "námahy" kupujícího což je pro něho dost pohodlné. O žádných sankcích pro kupce při použití tohoto postupu jsem se nedočetl tak nevím... Chápete dotaz?

sollik*

Kolego klid, nemusíte se hned rozčilovat *smich* Ale když už mermomocí chcete nějakou odpověď co motivuje kupujícího spolupracovat při přepisu vozidla... tak za mě třeba slušné vychování ;)

hodnocení

0x

@udo144 - přečtětě si novelu zákona z r.2015

Odkaz by prosím nebyl? Ať víme, co přesně myslíte.

xx*

@xx - Děkuji.

Jen bych podotkla, že i když se příslušný § nemění, dal jste odkaz na neplatný zákon (před novelou) Od. 1. 7. 2017 platí zakonyprolidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]