Nejste přihlášen/a.
Záleží jestli víte, kdy byly ty filtry naposledy měněné. Pokud víte, že jsou nové tak klidně až před zimou, ale když to smrdí tak nové asi nebudou. Takže bych vyměnil všechny. Osobně kupuji Bosh a pylový Filtron s aktivním uhlím, protože je o půlku levnější u toho zbytku na mé auto zase o tolik levnější není. Olejový filtr by měl jít vyměnit jak ze spodu tak ze shora.
Olejový se mění ,má měnit,při výměně oleje. Vzduchový se dp.měnit dle provozu (prašnosti )kolem cca 60 000km,pylový ftr je lepší měnit vždy na jaře, a palivový u benálu cca 60 000km a u ropy -na předkomůrkovém se dp měnit vždy na zimu a u přímovstřiků nwn ale osobně měním u obou vždy na zimu!
Vzhledem k vozům od PSA které používají v prvovýrobě ftry PURFLUX preferuji tyto,pak bych upřednostnil asi Manfilter.
Tak u 81Kw jste to dělal sám a bylo to jednoduchý tak to vzládnete i u tohoto.Je to skoro ten samý motor akorát je otočený "podélně".Olejový filtr -to samé (černý kroužek),palivový -hned vedle (modrý),vzduchový je o něco horší přístup k filtrboxu(zelený).Na kabinový návod:
Aha,vy jste měl v pašíku ten motor kde se měnil celý filtr (asi AFN) tak tady se mění pouze vložka a těsnění tam určitě bude.Návod třeba je to na A6 ale filtr je stejný)
Díky za odkaz, už jsem se stihnul mrknout na výměnu olej.filtru u supeba 1.9tdi 96kw a mohlo by to být snad stejný, když sou to totožné motory. U té A6 nemá to šroubení prodlužovací tyčinku (jen závit) jak u superba, na kterou se nasadí těsnící kroužek. Vsazení filtru stránou s nápisem směrem k motoru zřejmě.
Předchozí majitel olej menil po 10tis.km, a má se podle něj měnit za cca 1000km, olej tedy vyměním a pojedu si svůj interval po 12000km.
U kabinového filtru je možnost s a bez aktivního uhlím! Tak asi zřejmě s tím aktivním uhlím? Např.bosch 272,-
U vzduch filtru je to asi jedno který, Např. Champion 198,-
U paliváku zatím nevím, ale asi přeměřím, ten co je nyní v autě.
U olejové filtru mě zarazilo, že je nabízena pouze olejová vložka, u toho manna není nikde vidět těsnění, to se musí koupit zvlášt? U motoru tdi 81kw byl olejový filtr včetně pláště, tady mě mate, že je to jen jakási vložka
audi A4, kod motoru AVF, 1.9tdi 96kw, rv 2003, tach.303tis.
Olejový kupuji Mann HU 726/2x. Na filtru je tuším napsáno která strana je vrchní a jsou u něj oba nové O-kroužky. Jen při výměně dávejte pozor, abyste si (jako já) neurvat trychtýř s měrkou oleje. Šlo mi to víko špatně povolit, tak jsem zabral, víko povolilo a já si rukou urval ten trychtýř
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.