Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oddlužení a leasing

Od: mirkaa odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,chtěla bych se zeptat ve věci oddlužení.Známý mého manžela má auto od leas.společnosti,můj manžel auto užívá jako třetí osoba,také hradí splátky leas.společnosti a další náklady spojené s užíváním vozidla.Chtěla bych se zeptat-známý mého manžela včera telefonoval,že na sebe u soudu podal žádost o oddlužení dle insolv.zákona,bojím se,abychom o auto nepřišli.Splátky společnosti hradíme my z našeho účtu,auto bude již v příštím roce zaplaceno.Ale smlouva se společností je sepsána s tím známým,nemáme v rue žádný orazítkovaný doklad o tom,že by auto "bylo naše",jen oni dva mezi sebou sepsali smlouvu o užívání vozidla a dali to na vědomí leas.společnosti.Pokud soud známému schválí "bankrot",je možné,že my o auto přijdeme,jelikož je nájemcem ten známý?Poraďte prosím,za jakoukoli informaci budu vděčná,děkuji vám,M.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Domnívám se, že jestliže je leasingová smlouva napsaná na Vašeho kamaráda, tak to auto je prostě "jeho". Ale je v tom háček. Auto je zatím leasingové společnosti. A tady je snad cesta, jak z toho ven. Požádat leasingovou společnost o převod nájmu na Vás. Jedno mi tu malinko nesedí. Chápu to, že z nějakého důvodu je auto napsané na kamaráda a Vy ho platíte. Jistě, může pak dojít k této nepříjemné situaci, ale - prostě to tak je... Co mi nejde do hlavy je to, proč kamarád PODAL na sebe žádost o oddlužení a neprobral to nejdříve s Vámi. Tím myslím co a jak s tím autem. Rychle jednejte, dokud lze auto zachránit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]