Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěla bych se zeptat ve věci oddlužení.Známý mého manžela má auto od leas.společnosti,můj manžel auto užívá jako třetí osoba,také hradí splátky leas.společnosti a další náklady spojené s užíváním vozidla.Chtěla bych se zeptat-známý mého manžela včera telefonoval,že na sebe u soudu podal žádost o oddlužení dle insolv.zákona,bojím se,abychom o auto nepřišli.Splátky společnosti hradíme my z našeho účtu,auto bude již v příštím roce zaplaceno.Ale smlouva se společností je sepsána s tím známým,nemáme v rue žádný orazítkovaný doklad o tom,že by auto "bylo naše",jen oni dva mezi sebou sepsali smlouvu o užívání vozidla a dali to na vědomí leas.společnosti.Pokud soud známému schválí "bankrot",je možné,že my o auto přijdeme,jelikož je nájemcem ten známý?Poraďte prosím,za jakoukoli informaci budu vděčná,děkuji vám,M.
Domnívám se, že jestliže je leasingová smlouva napsaná na Vašeho kamaráda, tak to auto je prostě "jeho". Ale je v tom háček. Auto je zatím leasingové společnosti. A tady je snad cesta, jak z toho ven. Požádat leasingovou společnost o převod nájmu na Vás. Jedno mi tu malinko nesedí. Chápu to, že z nějakého důvodu je auto napsané na kamaráda a Vy ho platíte. Jistě, může pak dojít k této nepříjemné situaci, ale - prostě to tak je... Co mi nejde do hlavy je to, proč kamarád PODAL na sebe žádost o oddlužení a neprobral to nejdříve s Vámi. Tím myslím co a jak s tím autem. Rychle jednejte, dokud lze auto zachránit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.