Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia combi

Od: ordung odpovědí: 19 změna:

dobrý den mám octavii combi 2000 a dnes pri jizde zhasl motor a uz jen toči a toči ale nechytne nafty asi 15 litru v nádrži

co to muže asi dělat

děkuji za odpověd

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikož diesel nemá zapalovací svíčky, patrně nejde do motoru nafta. A když to zhaslo při jízdě, tipoval bych to na závadu v okruhu napájení palivového čerpadla.

doplněno 12.07.18 10:37:

: Pleteš se. A dokud nám tazatel nesdělí přesný typ motoru, nemá cenu se o tom dohadovat.

aheziky

Dobrá dedukce, že když diesel nemá zapalovací svíčky, tak to bude... *smich*

Ale naftová Octavia z roku 2000 nemá ani podávací palivové čerpadlo. (předpokládám, že jsi myslel to a ne vysokotlakéké poháněné rozvodem mororu).

aheziky

Může tam mít motor AGR, ALH, AHF,ASV a ty nemají podávací čerpadlo. Pak se ještě dělali bez turba, ale tam by také být nemělo. A abych pravdu řekl, tal SDI octavii jsem ještě neviděl, i když se dělali.

vernon
Naftová Octavie a ani jiný koncernový vůz té doby NEMÁ podávací palivové čerpadlo.
aheziky

Vernon > Také se pleteš. Taková naftová Fábie z roku 2000 má podávací čerpadla dokonce dvě. Jedno elektrické v nádrži a další mechanické tzv. tandemové na motoru.

A nafta z nádrže do vstrekovacieho čerpadla tečie sama do kopca, ak tam podľa vás nieje podávacie čerpadlo?

break

®:Octavia v tý době byla jen rotačka, ta podávačku v nádrži nemá.Ty ale myslíš TDI PD, to tu podávačku má...Jde ale o úplně jinej motor...

slavco31:ty evidentně objevuješ Ameriku u 30 let starýho motoru...

break

satam:jestli se nemejlím, tak první PD se v octavii objevilo až s faceliftem v roce 2001, tak bych to hádal na starou rotačku TDI resp. SDI...

aheziky

break> Jak je vidět, tak jsem reagoval jsem na vernon, který napsal Naftová Octavie a ani jiný koncernový vůz té doby NEMÁ podávací palivové čerpadlo.

A Fábie PD toto plně splňuje. Takže nevím, kde nacházíš rozpor.

007cz
Podavaci cerpadlo ma je ve vstrik.cerpadle (rotacce)
break
®:žádnej rozpor, naopak jsem tím jen chtěl potvrdit to, co jsi psal...

hodnocení

0x
Pokud je to tdi otoč klíčkem do kontrolek a pokud ti neproblikne žhavení vyměn relé 109
ordung
hodnocení

Hžavení se rosvítí a zhasne jako obvikle

Kdys naposled dělal rozvody?

hodnocení

0x
Sundej kryt z rozvodu jestli nespadl remen. Skubalo to pred zhasnutim?
break

Souhlas, zkontrolováno asi za minutu...točí lehce, ale chytit nechce:)

hodnocení

0x

Mohlo odísť podávacie čerpadlo nafty. Je umiestnené v nádrži spolu s plavákom.Prístup je po vymontovaní zadnej sedačky.

doplněno 15.07.18 13:06:

Skúste pozrieť toto :

break

tak to opravdu neodešlo, protože to ta Octavka ani nemá...

mathew
hodnocení

0x

Jde nafta do motoru? Jestli ne tak je to bud někde ucpané a nebo KO vysokotlaké čerpadlo, když tam podle komentářů jiné není.

Jestli nafta do motoru jde tak to bude bez diagnostiky bez šance...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]