Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem auto z autobazaru, bylo mi sděleno, že mi technický průkaz bude poslán 2 týdny po koupi. Mám řádnou kupní smlouvu, zaplatil jsem celou částku, udělal jsem si pojistnou smlouvu. Po dvou týdnech jsem kontaktoval znovu autobazar a bylo mi sděleno, že se majitel přestěhoval a na úřadě v místě starého bydliště auto nechtěli odhlásit, tak autobazar poslal technický průkaz do nového okresu bydliště majitele. Takhle je to už přes měsíc a stále nic. Bazar mi prodloužil kupní smlouvu, abych mohl s autem jezdit. Jedná se o dražší auto. Potřeboval bych radu, co se s tímto dá dělat, aby mi auto zůstalo. Když je majitel nebude chtít odhlásit nebo nevím?
Vaše chyba, jste další naivní človíček, co si koupil s autem i legendu a sliby...nemáte kupovat auta v českých autobazarech, které nejsou schopny a ochotny dodat k autu současně i doklady...Jde to,ale to by nekdo za bazaru musel chtít, bohužel dnes v tomto oboru pořád podnikají lidé, kterým jste totálně ukraden, hlavně že jim zaplatíte. A budou v této oblasti podnikat tak dlouho, dokud u nich budete kupovat auta a platit jim za Vaše starosti a problémy. Počítejte s tím, že odhlášku vozidla zajišťuje nějaký zprostředkovatel, zprostředkovatelka, t.j. člověk, který s tím živí, a že z kupní ceny kterou jste zaplatil dostane například tisícovku.
Tak se v bazaru klidně zeptejte, proč to má trvat týdna a měsíce, když je to z vašich peněz.
Úřady fungují podle místa trvalého bydliště, když se majitel přestěhuje, odhlášku musí provést tam, kam se odstěhuje...Nevím jak Vám autobazar prodloužil smlouvu, nevím co jste podepsal a s čím jste souhlasil, ale pokud nemáte k autu doklady, nemáte s autem na silnici co dělat. Vaší povinností je mít u sebe platný registrační doklad a ne fakturu soukromého subjektu s nějakým blábolem. Proč jste sem nenapsal, než jste jim dal peníze? Poradil bych Vám jedno, buď auto s dokaldy s odhlškiou na Vás, nebo jít koupit auto jinam...A Vaše argumenty, že auto bylo levné a pěkné a že jste potřeboval hned jezdit a proto ho musel hne dkoupit bych Vám rychle vyvrátil. Pokud nemáte doklady k autu, kupní smluvu hned zrušte, je od samého počátk neplatná, koupil jste ěnco co nem,ůžete řádně užívat. Dožadujte se vrácení peněz. nebo trpělivě čekejte, když jste se domluvil s bazarem že Vám Vaší čekací dobu prodlouží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.