Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odmaštění čelního skla

Od: karelc* odpovědí: 7 změna:

Zdravim, potřeboval bych poradit, jak mám odmastit čelní sklo zevnitř. Zkoušel jsem to čistícími ubrousky Calson na sklo, ale jen jsem to víc rozmatlal. Přitom psali, že odmašťují. Předem děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Umýt klasicky roztokem saponátu (nejlépe Jarem), tím se sklo odmastí a teprve potom natříkat Iron nebo Okenu a vyleštit. Samotné prostředky na leštění skla moc neodmašťují.

hodnocení

0x

Postriekať Okenou a vyleštiť novinami.

karelc*
hodnocení

To byla první věc, kterou jsem udělal. Nepomohlo to.

hodnocení

0x

Nejlepěí na mastnotu je krystalová soda. Dnes už se to moc nepoužívá, ale je fakt nejlepší. Do kýble dáte trochu sody, zamícháte a počkáte, až se rozpustí a pak tím umyjete, co potřebujete. Uvidíte, co bude ve vodě špíny. Pak se to přetře vodou nebo vyleští.

olinl
hodnocení

0x
Používám bavlněnou látku nebo starou flanelovou košili a hodně "přitlačím" silou+krouživé pohyby. Taky mi to nešlo umýt klasickým způsobem (líh, jar, C 6006- vše se pouze rozmazávalo).

hodnocení

0x
Umýt okno kapalinou do ostřikovačů a jen stáhnout stěrkou. Samozřejmě je dobré položit na palubku nějaký hadr, protože to teče všude možně. V případě potřeby opakovat. Jednou jsem to musel z nouze udělat v noci na cestě a od té doby to jinak nečistím.
doplněno 10.07.18 11:47: Ale to platí na běžné znečištění, pokud jste si okno postříkal lesticim sprejem na plasty, tak to nebude stačit.
kamilc

Díky za rady vyzkouším. Mám takový pocit ale, že na tom skle je sprej na plasty. Ten by se dal odstranit čím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]