Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor a všechny jeho doplňky

Od: alesstrnad odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl jsem si postavit něco jako buginu a do ní jsem chtěl dát motor z Favorita, akorát nevím, co všechno je zapotřebí, aby motor fungoval správně. Potřebuji poradit nebo bych rád, abyste mi napsali, co všechno je potřeba k motoru, aby fungoval jako v normálním autě. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

matesj
hodnocení

4x
Motor vymontuješ asi z nějakého vraku...to je,že použiješ vše co najdeš v motorovém prostoru...tedy určitě část elektroinstalace a nádrž s čerpadlem...
Topení určitě potřebovat nebudeš...přední nápravu asi ano...a zadní taky asi...
Mého času jsme použili celý zadek ze 125-ky a přední nápravu z Wartburgu.

hodnocení

3x

Máš štěstí, motor z favorita je jeden z posledních posledních motorů, které nepotřebují žádnou elektroniku, tedy pokud to je motor s karburátorem bez s vstřikováním. Pak ti stačí motor s elektronickám zapalováním, maximálně s elektrickým dopravním palivovým čerpadlem a nic jiného k tomu nepotřebuješ.

doplněno 08.07.18 19:46:

Chladit ho pochopitelně musíš, ale chladič není součást motoru. Takže tam můžeš dát jakýkoli.

doplněno 08.07.18 20:03:

Aleši, vyprdni se na breaka, jenom prudí a prd poradí.

alesstrnad
hodnocení

Děkuji, ale co třeba chladič?

break

neprudím, páč tady není co radit.Prostě potřebuje půl favorita.To je vše

Nepotřebuje. Stačí?

break
hodnocení

0x

chceš něco stavět, ale nemáš vůbec ponětí o fungování auta...víš něco o zavěšení, brzdách, řízení atd.?...dovedeš navrhnout rám, uchycení náprav, motoru a převodovky.Dovedeš svařovat?Víš jakej materiál použít?Zvládneš třeba zapojit světla?Víš jak a kam umístit nádrž, výfuk, sání, baterku atd.?...motor je úplně to poslední...

alesstrnad
hodnocení

Ano, to vše mám promyšlené.

break
08.07.18 19:57

a to jak?

matesj
Čím starší motor použije,tím to bude mít jednodušší...ideálně Š100(110)...ale klidně i vrak Trabanta nebo Maluchaaa.

hodnocení

0x

Lepší je dvoutaktní motor z Wartburgu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]