Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za tepla nenastartujui

Od: bdk odpovědí: 4 změna:
Zdravim mam fofo mk2 2.0 Tdci a mam ptoblem ze za tepla nenastartuji jinak jede uplne normálně i tahne vse bez problémů ale jakmile je motor teply tak uz nejde nastarovat az vychladne tak zas hned chytne a jede prosim co by to mohlo byt? Diagnostika nic neukazuje,cidla vymeneny a stale to dela dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

007cz
hodnocení

0x
Starter..baterie..taky jsem se takhle vypekl

break
hodnocení

0x

čidlo tlaku paliva na railu...

hodnocení

0x

Mohli by to byť opotrebované uhlíky štartéra,poprípadne slabá batéria.Ak je vozidlo teplé,tak pri štartovaní potrebuje určité otáčky,aby elektronika spustila vstrekovanie. Odpojte čidlo teploty kedy je teplé a nechce naštartovať a skúste motor natočiť.Ak nechytne, tak chyba bude niekde inde.

hodnocení

0x

Už jsem viděl i vadný snímač na vačce (hallův), když se ohřál, tak se posunila střída napětí mezi snímanými impulzy a při startování při malých otáčkách to prostě ŘJ motoru nevzala... Někde jsem se dočetl, že to není až tak neobvyklá závada...

Když se motor zastaví a necirkuluje chladící voda, tak ještě teplota těla motoru stoupne na o něco větší teplotu, než je teplota provozní...

Ale chce to koumat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]