Nejste přihlášen/a.
Přišla jsem na únik oleje z motoru-kam uniká nebo se jen ztrácí dle měrky a pod autem je sucho? nebo jsou olejové flíčky či fleky -pak na které straně zdali pod spojem motor-převodovka nebo na druhé straně ...je někde mastný blok motroru?
Pokud na toto bude odpo,pak se dá lépe odpovědět než výše psané střílení od pasu!Třeba jen může být špatné těsnění na oil ftru (tuhle se to stalo známému - spotřeba vyšla litr na necelý 1000km- a hned že oprava bude za desítky tisíc,jeho syn umyl motor a zkoumal a přišel že teče po fitlrem-vyměnil jej a vše OK!)
A co blok je někde od oleje? Pokud ne tak baští oleje přes gufírka ventilů (běžná nemoc všech 16V motorů) nebo přes kruhy. Pokud přes gufírka ventilů (cena cca kolem 400kč odhad na motor 1,1-8v za rovnou stovku)-u některých motorů dokáže ŠIKOVNÝ a ZNALÝ mechanik vyměnit bez demontáže hlavy z motoru...
Dle vašich popsů je to ufery nebo kroužky (spíše gufírka) krátké jízdy se studeným=baští méně,teplý=dlouhé jízdy baští více. Když jsem se svým autem jel jen cestu 400km a pak jen místní tak jsem v průběhu cca 1000km doléval litr,.jinak při půlročním ježdění "okolo komínu! pak asi pů litru na 2000km!
Gumidku, ja na fotce vidim olejovy filtr. A tece to. Jak nekomu muze tect? Vidis sam, ze muze. Co kolikrat ja vytahnu z aut... nejlepsi byl pylovy filtr plny bordelu tak, ze v nem uz rostla trava.
Já bych tipnul,že teče z výměníku -u některých naftových motoru je výměnik tepla-chladicí kapalinou se ohřívá olej.
Petrovič, filtr to je bez pochyby. Jen nad tím kroutím hlavou. Asi si nezvyknu .
Ovšem ten výměník by taky téct mohl. Má těsnění o blok a je černej jak bota.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.