Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče olej z motoru

Od: vercaa odpovědí: 15 změna:
Dobry den, chtela bych se zeptat, mam vw golf 4 1.4 16v. Je to 98 rok. Nedávno jsem přisla na unik oleje z motoru. Dávala jsem to automechanikovi a on řekl, že by oprava stala moc. A že mam olej pravidelně kontrolovat. Mohu se zeptat čim to muže byt, nebo jestli se to u techto aut děje, popřipadě myslíte si, ze oprava by doopravdy nebyla výhodna? Zdá se mi, že olej někdy unika moc a někdy vůbec. Predem dekuji za odpovedi :))

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tyhle motory rádi baštěj olej a go motoru se opravdu nevyplatí stálo by to víc než je cena vozu

hodnocení

0x

Měla ses zeptat toho automechanika, my ti to na dálku neumíme říct.

twzs
hodnocení

0x

Ano, auto z roku 98 bývá nyní již po smrti.

olinl
hodnocení

0x
Jeden z tipů -těsnění pod hlavou nebo hlava motoru. Pokud je auto v dobrém stavu po stránce koroze a podvozku, oprava i na splátky by se měla vyplatit. Záleží na tvé finanční stránce. Všeobecně VW jsou dobrá auta, ty starší už potřebují po letech údržbu.

hodnocení

0x

Přišla jsem na únik oleje z motoru-kam uniká nebo se jen ztrácí dle měrky a pod autem je sucho? nebo jsou olejové flíčky či fleky -pak na které straně zdali pod spojem motor-převodovka nebo na druhé straně ...je někde mastný blok motroru?

Pokud na toto bude odpo,pak se dá lépe odpovědět než výše psané střílení od pasu!Třeba jen může být špatné těsnění na oil ftru (tuhle se to stalo známému - spotřeba vyšla litr na necelý 1000km- a hned že oprava bude za desítky tisíc,jeho syn umyl motor a zkoumal a přišel že teče po fitlrem-vyměnil jej a vše OK!)

vercaa

Právěže pod autem nejsou žádné fleky.

A co blok je někde od oleje? Pokud ne tak baští oleje přes gufírka ventilů (běžná nemoc všech 16V motorů) nebo přes kruhy. Pokud přes gufírka ventilů (cena cca kolem 400kč odhad na motor 1,1-8v za rovnou stovku)-u některých motorů dokáže ŠIKOVNÝ a ZNALÝ mechanik vyměnit bez demontáže hlavy z motoru...

Dle vašich popsů je to ufery nebo kroužky (spíše gufírka) krátké jízdy se studeným=baští méně,teplý=dlouhé jízdy baští více. Když jsem se svým autem jel jen cestu 400km a pak jen místní tak jsem v průběhu cca 1000km doléval litr,.jinak při půlročním ježdění "okolo komínu! pak asi pů litru na 2000km!

bbbb
hodnocení

0x
Dobrý den můžete mi poradit co je tohle teče mi s toho olej setkal se stim někdo? Dekuji za info
Teče olej z motoru
xenofob

to je starý kombajn

petrovic

To je olejovy filtr.

Jak někomu může téct olejový filtr? To ho tam má 3 roky?

petrovic

Gumidku, ja na fotce vidim olejovy filtr. A tece to. Jak nekomu muze tect? Vidis sam, ze muze. Co kolikrat ja vytahnu z aut... nejlepsi byl pylovy filtr plny bordelu tak, ze v nem uz rostla trava.

Já bych tipnul,že teče z výměníku -u některých naftových motoru je výměnik tepla-chladicí kapalinou se ohřívá olej.

Petrovič, filtr to je bez pochyby. Jen nad tím kroutím hlavou. Asi si nezvyknu *smich*.

Ovšem ten výměník by taky téct mohl. Má těsnění o blok a je černej jak bota.

zam

Ano,může to být výměníkem . U SDI stačilo sundat filtr ,dotáhnout pod ním matku a bylo čisto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]