Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup autobaterií? - K čemu

Od: looney* odpovědí: 5 změna:
Může mi někdo říct,proč tolik firem vykupujeme baterie do aut? Při koupi nové,tak to je snad jasné.Ale obyčejné firmy,.. Myslíte,že na tom vydělají? Váhu tedy mají.Pokud by to šlo do sběrny,kolik to může hodit.Tedy myslím očištěné olovo.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Ekologie hovoří.Zpracuje se olovo z článků,olovo z elektrolytu(kaly)a kontakty.Pak se zužitkují pouzdra.Některé firmy do nich vkládají novou náplň.Ale i specielní plast najde jiné využití.

Možná že na tom může být dotace.

JABRAKA

jurajjuraj*
hodnocení

0x

tak ono zalezi jak kdo, nekteri to vykupujou jen na to ze to pak prodaji nekde ve sberne ktera plati vic a oni si za to mnozstvi umi domluvit treba dalsi drobaky navic, takze kdyz ma treba, k tomu treba vykupuju katy a zivi je to celkem pekne, nema skoro zadne starosti, jen objizdi servisy, vykoupi a pak proda

hodnocení

0x

Baterii je třeba zpracovat jako celek, tedy "nelze" to dělat někde na koleně. Co s tou kyselinou, že? Přímo v kovohutích dostanete za běžnou autobaterii 250 Kč na ruku, ve velkém to pak je 20.500,- Kč/t. Pokud toho máte víc jak 500 kg, tak si přijedou, něco odečtou za dopravu, ale míň jak 18.800 Kč/t to nehodí. Za kusové olovo je to pak cca 2x tolik. pořád je řeč o tom, že to dovezete do kovohutí nebo si to svezou sami bez prostředníka...

Máte tip na nějaký výkup u Prahy? (Kralupy, Kladno, Beroun?

Jak už jsem psal, vozím (spíš vozil jsem) to přímo do kovohutí do Příbrami www.kovopb.cz, na jejich stránkách se sice nechají dohledat místa zpětného od/... tedy výkupu, většinou ale tyhle firmy nemají www stránky, pokud ano, není na nich ceník a pokud přece jen, jde o legální loupež, borec nabízí 12 Kč/kg, má tedy zisk téměř 100%.

Ale pouhým zadáním do googlu jsem našel firmu Ekoprag ve Slaném, 17 Kč/kg při kusovém odběru, 19,50 Kč/kg nad 300 kg, což považuji za seriozní nabídku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]