Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat v čem je problém, když vypnu auto a vytáhnu klíček ze zapalování, tak furt hraje rádio, musím ho vypnout ručně. Zkoušel jsem prohodit červený a žlutý drát v iso konektoru, což jsem se dočetl na internetu a nepomohlo. Dál jsem se dočetl, že by byla možnost natáhnout napájecí kabel +12V z pojistkové skříňky, aby se při otočení klíčku zapínalo a vypínalo samo, ale nevím jak. Měl někdo podobný problém? Nebo by mi někdo prosím pomoci co s tím? Děkuji
Nevím o jaké radio jde, ale obecně platí : žlutý je stálé + (od baterie ) a napájí celé radio i s pamětí - větší průřez.Červený je spínací - od klíčku a jen spíná napětí a proud ze žlutého. Normální proud červ. je v mA. Pokud je spojíte a radio lze opravdu vypínat, máte kliku. Obvykle se ale vypne jen zobrazení a proud (asi 0,5A ) dál teče radiem. To Vám za 4 dny vydrancuje baterii tak, že už třeba nenastartujete.
Jak to popisuje "dabel", je správně. Nepíšete jaké auto máte. Ale ve většině aut , která mají el.svazek pro montáž rádia jsou ve svorkovnici dva +12 V přívody. Jeden napájecí a jeden pro paměť paměť.Tak je to také u většiny autorádií. Setkal jsem se stejným problémem např. u Citroena Xsara. Při montáži jsem musel přepinovat svorkovnici u autorádia(Čína), protože neseděly piny proti sobě. Prohození červeného vodiče se žlutým se dělá v případě vymazávání nastavení autorádia, kdy při vypnutí klíčku zapalování dojde k odpojení napájení paměti. Zkuste si v konektoru změřit napětí + 12V při otočením klíčku a při vypnutí klíčku nulové napětí. (Měl by to být ten silnější červený). Není to nic složitého a barvy vodičů svorkovnice a protikusu u rádia musí být stejné. Na internetu je možné najít "ZAPOJENÍ AUTORÁDIA" a tam je popsáno vše o zapojení včetně barev vodičů který k čemu slouží,protože tam bývá několik vodičů navíc pro další reproduktory a další funkce. Ať se daří.
Je to VW Golf 5, 77kW... Zkusím to, ale zjišťuji že tam bude víc problému, než jen u rádia. Nesvítí ani kontrolky na palubovce, nesignalizuje to když jsou rozsvícený světla atd... Jelikož auto není moje, ale kamaráda, tak mu řeknu ať si to radši hodí do servisu, protože řešit všechny tyhle problémy je pro mě na dlouho. Jinak děkuji za Vaše rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.