Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovál bych poradit jak mám dostat poloosu z náboje kola ven .Chtěl bych si výměnit ložiska a tady moje snahy skončily néjde prostě vysunout . Nechtěl bych pokud možno demontovat celou poloosu i z těhlicí.Děkuji
povolit středovou matku,povolit spodní čep pak se to pokusit vyklepnout za pomoci mosazi či hliníku napřímo do toho nebouchej zlikviduješ závit na homokloubu
pokud to nepude máš omezené možnosti:
bud si seženeš stahovák nebo to sundáš celý a pod lisem to vyndáš
už sem se setkal s případem kdy to nešlo ani pod 50T lisem a skončilo to výměnou těhlice a homokloubu
navíc pokud budeš měnit ložisko potřebuješ přípravek pokud ho nemáš ani se do toho nepouštěj a svěř to servisu !
průser je, že většina servisu to nemá a lisujou to v lisu přes náboj, takže přes kuličky.Pak jde většinou to ložisko rychle do háje.Jinak s přípravkem se to dělá na autě, a když vše jde, tak je to za čtvrt hodiny hotový...
Nejprve je potřeba povolit a zcela vyšroubovat tu velkou matici uprostřed, pak už jen vyťuknout přes dřevo, je to tam jenom nasazený na tisícihranu, žádnej boj.
Někdy se stane, že při montáži není tisícihran namazán vazelínou a působením koroze zůstane homokineťák v náboji. Není třeba kupovat hned těhlici. Ta se jen demontuje, poloosa se vytáhne z homokineťáku a flexou se odřeže tolik homokineťáku, aby byla vidět segrovka v těhlici. Až to půjde, tak se vytáhne a vyrazí se ložisko i s nábojem. Ten koupíte nový s ložiskem, dobře se vazelínou namaže unášecí tisícihran pro příště. Toto jsem absolvoval vloni a ani 60t lis nepomohl.
fabia nema segerovku ale zajistovaci krouzek z druhe strany
007cz ted uz si sice nejsem jisty ale myslim ze jsme rezali velkou flexou homokynetak hned u tehlice a zbytek co zustal v naboji sel ven i s nabojem, tehlici jsme nemenili, jen naboj/lozisko a homokynetak
za 30 roku praxe jsem naštěstí všechny ložiska vylisoval i když někdy to byl opravdu problém, s tou flexou si to nedokážu dost dobře představit protože ten kloub je z části schovany v těhlici, tím nechci tvrdit že to nejde. Jinak jak píšeš namazanou poloosu vytlačím prstem zarezlou pod lisem
Představit si to nedokážete ale přesto to tak jde. Řeže se homokinetický kloub ze strany hřídele a náboj má vždy ložisko. Ten se otáčí v ložisku. Vylisuje se náboj po odstranění pojistného kroužku.
1. náboj nema pojistny krouzek 2.ten kloub by jsi musel uřezat těsně u ložiska ale tam se nedostaneš protože je zapuštěné v těhlici. 3 u fabie náboj nevylisuješ je to komplet i s ložiskem
vim jak to myslis ale nemusis ho rezat tak uplne u loziska, staci ho riznout v miste kde ma takovy prumer aby prosel tehlici, zbytek zustane v naboji/lozisku ale ven uz ho dostanes
Po 30 letech praxe snad taková zbytečná debata snad ani není potřeba... Náboj musí z těhlice ven, pokud to není v servisu, kde prdí na cenu, on to zákazník zaplatí... A hlavně téměř nikde se nic nemaže. Pak se člověk diví, že nic nejde demontovat. Zvlášť v autorizovaných servisech.
jenda2... krot se, nechápu smysl tvého nesmyslného komentáře...co a kde chceš řezat když je kloub v těhlici? a když je segrovka z venku pod nábojem tak jak ji vytáhneš?
tak ono je jasne ze naboj/lozisko musi z tehlice ven, jinak ho totiz nevymenis :D treba i rezat kloub ale tehlici jsme kvuli tomuhle v zivote nemenili a taky neni duvod, vyndat to jde vzdycky
ale tady vyměnu těhlice nesmyslně řeší nějaky ,,odborník,, jak píšeš vyndat to jde vždy,,,ja jenom nerozumím radam typu ,,uřež to flexou,, když pominu že je to rada k ,,nezaplacení,, tak v tomto případě to není ani technicky možné
urezat homokynetak tak aby zbytek zustal v naboji/lozisku a slo ho vylisovat je mozne, vim o cem mluvim, uz sem to delal
zrovna na tom obrázku je segrovka zajištující ložisko z druhé strany, pokud chceš odjistit musiš vylisovat náboj. pokud by jsi řezal kloub tak by jsi musel asi 1,5cm v tehlici těsně u ložiska aby ti prošel vnitřním pruměrem ložiska...nemožné
ja se bavim o tom na co byl polozeny dotaz, fabie - poloosa, tedy predek, to co je na obrazku neni fabie takze obrazek je mimo, fabie nema segerovku , ma akorat zajistovaci krouzek ktery je soucasti loziska/naboje, ten pri demontazi neni treba nijak povolovat, klidne to napisu 100x ale u nekolika fabii kde neslo dostat homokynetak z naboje se urezalo homokynetak a ten zbytek co zustal v naboji sel pryc z tehlice i s tim nabojem/loziskem
Ale kloub řeže až je videt segrovka odborník Jenda2 ja jen reagoval na něj, jen jsem se divil té flexe nikdy jsem nic neřezal...možná když není po ruce pořadny lis tak není jiná možnost
007, není moje vina že nechápete. Už jsem přesně toto musel udělat a na rozdíl od vás odborník budu. Těhlici jsem zachránil. Pokud je segrovka dole, tím směrem se vyrazí náboj z těhlice. Vrchní část musí být tedy volná. K tomu slouží flexa, kterou se rozřeže vše, co brání průchodem otvoru v těhlici. Zase tak těžké to není.Spotřeboval jsem 3 kotouče. To je celé. V mém případě byla segrovka pod kloucem. V tomto případě je opačně. To ale je lhostejné. Kloub se musí zmenšit na menší rozměr, než má ložisko. Odborníku.
to jenda2...už chápu nikdy jsi to nedělal jen jsi o tom slyšel někde u piva. to co jsi napsal je nesmysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.