Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis a plná moc

Od: jirkasivak1992* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, koupil jsem auto ale nevím si rady.Od pána jsem koupil auto který byl z plno mocněny plnou mocí ale auto ne přepsal a prodával mě jak mám auto přepsat diky moc za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

dotaz dne :) Kdo je v plné moci zmocněn k provádění úkonů v Registru vozidel? Vy? Někdo jiný?

jirkasivak1992*
hodnocení

Právě že pán od kterého jsem auto koupil
au1

no,tak bude muset provést zápis v registru on, a nebo původní majitel vozu. Povinnost provedení tohoto úkonu je na prodávajícím, a to do 10ti dnů od prodeje, pod hrozbou sankcí.

hodnocení

0x

Na přepis musí přijít osoba zapsaná v registru a osoba, na kterou se bude vozidlo registrovat. Pokud někdo nemůže, může zmocnit kohokoliv, ale plná moc ne nemůže přenést na druhého.

Polopaticky, prodejce zmocnil kupce, ten vozidlo prodal, dalšímu, nelze použít PM prodejce a kupce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]